Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 21 Eylül Pazar günü yapılacak 22’nci Olağanüstü Kurultay’ın iptaline ilişkin başvurusunu reddetti.
Kurultayın iptal edilmesini isteyen CHP’li bir delege önce Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. İlçe seçim kurulu, yapılan başvuruyu reddetti. Bu kararın ardından delege, Ankara İl Seçim Kurulu’na itiraz etti ancak il seçim kurulu da başvuruyu “karar verilmesine yer olmadığı” gerekçesiyle reddetti. İlçe seçim kurulunun kararının kesin olduğu ve il seçim kurulunun bu itirazı inceleme yetkisinin bulunmadığı açıklandı.
CHP’nin kurultay iptal talebi bu kez “tam kanunsuzluk” iddiasıyla YSK’ya taşındı. YSK, bugün saat 15.30’da yapılan gündem toplantısında konuyu değerlendirdi ve talebi oybirliği ile reddetti.
CHP Trabzon İl Başkanı’ndan Açıklama
Karara ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Haber61’e yaptığı açıklamada Türkiye’de hukukun hâlâ işlediğini vurguladı. Bak, “Türkiye’de az da olsa hukuk ve kurumların kendi yetki alanındaki görevleri işliyor. Bu karar, olağanüstü kurultay davasının iptaline yapılan itirazın reddedilmesiyle hukukun işlediğini bir kez daha gösteriyor” dedi.
Bak, kararın sürece olumlu yansıyacağını ifade ederek şunları ekledi:
“Biz de hafta sonu yapılacak olağanüstü kurultaya gidip iştirak edeceğiz. Kurultay üyeleri partinin sahipleridir, onların alacağı karar kesindir. Pazar günü yapılacak kurultayda genel başkanımızı seçecek ve yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ni siyasal yargı kararları ile rehin alamaz, hapsedemez. CHP emin adımlarla ilerliyor ve iktidara yürüyor.”
Kaynak: