Trabzon’da Hıdırnebi turizmi için yeni şirket hamlesi! Cumhurbaşkanlığı onayıyla tescillenecek
Akçaabat Belediye Meclisi’nde, Hıdırnebi Karadağ Turizm Merkezi Yönetim Anonim Şirketi’nin hisselerine ilişkin gündem maddesi ele alındı. Görüşmelerde, Hıdırnebi’deki turizm alanının yönetimine yönelik planlanan yeni yapılanma hakkında bilgi verildi.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Hıdırnebi Turizm Merkezi’nin yönetimiyle ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni bir şirket kurulmasının planlandığını söyledi.
Hisselerin belediyeye hibesi gündeme geldi
Mecliste görüşülen madde kapsamında, Hıdırnebi Karadağ Turizm Merkezi Yönetim Anonim Şirketi’nin yüzde 49 hissesine karşılık gelen 2 bin 450 adet payın Akçaabat Belediye Başkanlığı’na hibe edilmesi değerlendirildi.
122 bin 500 lira sermaye karşılığı bulunan hisselerin, kamu yararı gözetilerek herhangi bir bedel ve şart aranmaksızın belediyeye devredilmesinin komisyon tarafından uygun bulunduğu belirtildi.
Süreç Cumhurbaşkanlığı onayıyla tamamlanacak
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Osman Nuri Ekim, kurulması planlanan şirketin hisselerinin devrine ilişkin yasal sürece dikkat çekti.
Ekim, “Hıdırnebi’deki turizm alanının yönetimiyle ilgili Büyükşehir Belediyemizde kurmayı planladığımız şirketin hibe yapılması bununla ilgili mayıs ayında bir kanun çıkartıldı. Bunlar Cumhurbaşkanının oluruyla beraber tescilleniyor. Tescile gitmeden Cumhurbaşkanının oluru alınacak, ondan sonra tescillenecek. Meclis kararımız komisyon raporu da ekine koyulacak.” ifadelerine yer verdi.
Başkan Ekim, meclis kararı ve komisyon raporunun da dosyaya ekleneceğini, sürecin Cumhurbaşkanlığı onayının ardından resmiyet kazanacağını belirtti.

