KTÜ Rektör Yardımcısı Asım Örem: KTÜ her zaman ilkleri başarmıştır

KTÜ Teknoloji Ofisi önderliğinde kamu kuruluşları ve yerel yönetimlere yönelik eğitimler için sertifika töreni düzenlendi.

KTÜ Rektör Yardımcısı Asım Örem: KTÜ her zaman ilkleri başarmıştır

Haber61/Haber Servisi Levent USTABAŞI 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Trabzon Valiliği ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği işbirliğinde Kamu Kurumları ve Yerel Yönetimlere yönelik “Fikri Mülkiyet Hakları”, “Teknoloji ve Arge Yönetimi” ve “Yeni Ürün Geliştirme” alanlarında eğitimler tamamlandı ve düzenlenen törenle kamu kurumları ve belediye personellerine sertifikaları verildi.



Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 6 gün boyunca gerçekleştirilen eğitimlere 33 kamu kurumu ve belediye personeli katıldı. KTÜ Rektörlüğünde düzenlenen sertifika törenine, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Turhal, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, KTÜ-Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu üyesi Öğr. Gör. Ali Haydar Doğu ile birlikte eğitmen olarak görev alan Prof. Dr. Hüseyin Sabri Kurtuldu, Doç. Dr. Mustafa Tüysüz ve Yrd. Doç. Dr. Yeşim Dindaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.



Törende açılış konuşmasını yapan Kareniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem şunları ifade etti; “Karadeniz Teknik Üniversitesi, ülkemizin ilk kurulan 4. üniversitesi ve bünyesinde tıp fakültesi bulunduran yegâne teknik üniversitesidir. Bulunduğu coğrafyada üstlendiği ve hep “ilklerle” ifade edilen misyonunu gelişen ve değişen yeni nesil üniversite olgusunda devam ettirmektedir. Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen “Kamu Kurumları ve Yerel Yönetimlere Yönelik Eğitimleri” de bu ilklerden birisidir. Girişimci ve Yenilikçi üniversite olma konusunda kurum olarak gösterdiğimiz gayretlerle KTÜ’nün prestijli bir eğitim/ araştırma kurumu olması yanında ülkemizde önemli girişimci/yenilikçi üniversiteler arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bu etkinlikler sürekli olarak devam edecektir. “




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber