Rıza Çalımbay maç sonu konuştu

Rıza çalımbay konuştu.

Rıza Çalımbay maç sonu konuştu

Haber61 - Spor Servisi - Antalya - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay 1461 Trabzon ile oynanan hazırlık karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde;

İki gün üst üste hazırlık maçı yaptık. Hazırlık maçlarının sonucu önemli değil önemli olan arkadaşlarımızı hazır hale getirmek. Herkesi oynattık hemen hemen herkese şans verdik. Bütün arkadaşlarımızı 90 dakika oynatmaya çalıştık. Bu karşılaşma öncesinde de söyledik skor kesinlikle önemli değil. Önemli olan bizim burada kazanacağımız şeyler. Bizim için önemli olan üst üste oynayacağımız Konyaspor maçları. Sakat olan arkadaşlarımızı kullanmadık. Maç eksiği olan arkadaşlarımızı iki maçta da oynattık. Hazırlık döneminin ilk bölümü geçti. Yarın takıma bir günlük izin vereceğiz. Biz hepimiz biliyoruz çok kritik maçlar oynayacağız. Özellikle kupada Konyaspor ve arkasından yine ligde Konyaspor ile oynayacağız. Bu maçların ardından Fenerbahçe ve Göztepe maçları var. Şu ara bütün takım olarak oraya odaklandık. Buradaki bütün çalışmalarımız bu maçlar. Biz işimizin farkındayız öncelikle taraftarımızla birleşip kupa maçını en iyi şekilde bitirmeliyiz. Lige de çok  iyi bir girişle başlamamız gerekiyor. Bunu da en iyi şekilde yapacağımızı biliyoruz çünkü çok iyi bir istikrar yakalamıştık bunu tekrar ikinci yarı devam ettirmek istiyoruz. Çünkü biz artık telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Bu maçların telafisi de yok. Onun için her maç bizim için final niteliğinde.

Bizim buradaki maçlarda gösterdi ki kesinlikle oyuncuya ihtiyacımız var. Özellikle sol bek zaten şart. İyi bir kanat oyuncusu kesinlikle şart. Çünkü iki kanat oyuncusu büyük ihtimalle ayrılacaklar bizle. Bizim mutlaka almamız gereken bu ikisi ve stoper. Öncelik bir iki yani onları almamız gerekiyor. Bütün yönetim Başkan gerçekten çok uğraşıyoruz. Ama burada ki en önemli şey devre arası transfer yapmak çok zor. Bizimde biliyorsunuz beli kriterlerimiz var ve onun dışına çıkamıyoruz. Onun içinde tek amacımız hem lig hem kupaya kadar transferlerden ikisini yapabilirsek bizim için avantaj olur ama net bir şeyimiz şu anda yok.



Kampta öne çıkan futbolcu diye bir düşüncemiz yok. Öne çıkan çıkmayan ayrımı yapmıyoruz. Sadece arkadaşlarımızdan hazırlık döneminde kapasitelerinin üzerine çıkmalarını istiyoruz. Lige net şekilde girelim diye. Herkes gayretli bir şekilde çalışıyor ama daha da gayretli olması gereken arkadaşlarımız var. Onlarında biran önce tekrar kapasitelerine ulaşmaları gerekiyor. Günümüz var ama bizim tek düşüncemiz Konyaspor maçı.
Sol bek konusunda kesinlikle bir oyuncuya ihtiyacımız var. Mustafa Akbaş elimizde olsa dahi oyuncu transferine ihtiyacımız var. Tek bir oyuncuyla iki kulvarda gidemezsiniz. Her mevkiinin alternatif oyuncuları olması gerekiyor. Şuan tek düşüncemiz Mustafa Akbaş ama mutlaka çok iyi bir bek oyuncusuna ihtiyacımız var.

Antalya kampında bütün arkadaşlarımızı deniyoruz. Bugünde gördüğünüz gibi biz 1461 Trabzon takımıyla oynarken kesinlikle bir skora veya bu maçı galibiyetle bitirelim diye çıkmadık. Baktığımızda maç eksiği olan arkadaşlarımız vardı. Kucka oynadı ama dünkü hazırlık maçında bir devre oynadığı için bugün oynattık. Dünkü maçta Olcay hiç oynamadı bugün Olcay’ı oynattık. Defans bölgesine baktığımızda yepyeni bir defans hattıyla oynadık. Batuhan’ı stoper mevkiisin de oynattık orada da oyuncuyu görelim diye. 1461 Trabzon takımında çok iyi performans sergileyen Savaş arkadaşımız vardı, onu deneyelim dedik, bizimle beraber olsun dedik. Diğer gelen arkadaşlarımız Furkan’ ı 1461 Trabzon’a verdik. Gelen arkadaşlarımızdan Hüseyin’den çok memnunum. İnşallah o çok çok iyi bir futbolcu olacak onu oynattık. Bütün oyunculara bir şans verdik. Ama bizim bütün amacımız bu iki maç antrenman maçlarımızdı. Yüksek derecede antrenman olarak düşündük. Herkes de elinden gelen gayreti gösterdi. Tabi bazı arkadaşlarımız var memnun olmadığımız onların daha da iyi olması gerekiyor. Çünkü bizim herkese ihtiyacımız var. Ama genel olarak baktığımızda şu güne kadar çalışmalardan çok memnunum inşallah bu çalışmamız oynayacağımız maçlara da yansır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor