Cumhuriyet kutlamalarında Trabzon'dan renkli görüntüler

Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, dört bir yanda renkli görüntüler oluştu. Trabzon’da da yıllar sonra adına yakışır Cumhuriyet kutlamaları gerçekleştirildi.

Cumhuriyet kutlamalarında Trabzon'dan renkli görüntüler

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen kutlama programlarına Trabzon damga vurdu. Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı için haftalar öncesinden hazırlıklara başlarken, gerçekleştirilen programlar her kesim tarafından takdirle karşılandı.

FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Trabzon Valiliğinin koordinesinde haftalar öncesinden provalar yapan Büyükşehir Belediyesi, kutlama programlarından tam not aldı. 28 Ekim Cumartesi akşamı Kahramanmaraş Caddesi’nde Fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Ellerine bayraklarını alarak yürüyüşe katılan 7’den 70’e herkes renkli görüntüler oluşturdu.

Cumhuriyet kutlamalarında Trabzon'dan renkli görüntüler

ÇELENK SUNMA TÖRENİNE YOĞUN İLGİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabahı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bir akşam önce sosyal medya ve SMS yoluyla yaptığı “100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin bayram coşkusunu 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda bayraklarımızla birlikte yan yana yaşayalım” şeklindeki davetini Trabzonlular karşılıksız bırakmadı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra bayram coşkusunu hemşehrileriyle birlikte yaşadılar.

Cumhuriyet kutlamalarında Trabzon'dan renkli görüntüler

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA ATATÜRK KÖŞKÜ TEŞEKKÜRÜ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ‘gurur projem’ olarak adlandırdığı Atatürk Köşkü, yürütülen kapsamlı restorasyon çalışmasının ardından 29 Ekim’de ziyarete açıldı. Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği görkemli açılış töreni davetlileri hayran bıraktı. İlk 3 saatte binlerce kişinin ziyaret ettiği köşkün son hali ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Atatürk Köşkü’nün bahçesini ve içerisini gezen Trabzonlular, gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

Cumhuriyet kutlamalarında Trabzon'dan renkli görüntüler

GÖRSEL ŞOV HAYRAN BIRAKTI
Trabzon Valiliği tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu da tarihinde bir ilk olarak Atatürk Köşkü’nün bahçesinde verildi. İl protokolünün katıldığı resepsiyonda Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı görsel şov hayran bıraktı. Atatürk’ün köşkün balkonundan 10. Yıl Nutku’nu okuduğu anları simgeleyen çalışma, davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Cumhuriyet kutlamalarında Trabzon'dan renkli görüntüler

HEP BİRLİKTE PASTA KESTİLER
Vali Yıldırım ve Başkan Zorluoğlu, gece boyunca davetlilerle tek tek ilgilendi. Protokol ve davetliler, üzerinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” yazan pastayı hep birlikte keserken, ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler. Vali Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gecenin sonunda davetlilere teşekkür ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber