Atakan Kadıoğlu

Atakan Kadıoğlu

Bilginiz olsun, 1461 Trabzon FK diye bir kulüp var!

Bilmem haberiniz var mı; 1461 Trabzon FK, Trabzonspor’dan sonra kentteki en önemli takım!

Yönetimi, tesisleri ve düzgün yönetilen bir kulüp olması hasebiyle yeterince değer görmüyor. Hekimoğlu ailesi sırf, insanlar görsün sahip çıksın diye, bütün maliyetlerini kendilerinin karşılamasına rağmen, kulübün ismini bile değiştirdiler. Bu zamanda herkes reklam peşinde koşarken bunu hiç kimse yapmaz!

Sadece bu hamleleri bile ne kadar samimi olduklarının açık ve net bir göstergesi!

Türkiye’de kulüplerin birçoğu mafya babaları, kabadayılar tarafından yönetilirken kulüp spor faaliyeti dışında her türlü pisliği içine bulaşmışken, Hekimoğlu ailesi hiçbir çıkar menfaat beklemeden 40 yıla aşkındır spora hizmet ediyor. Karşılığında da, kentin yapılanlara sahip çıkmasını istiyorlar. Sadece bu!

Bana göre Trabzonspor’un alt yapıdan profesyonelliğe geçişte kullanacak oldukları en önemli Kulüp 1461 Trabzon FK, resmi anlamda pilot takım olarak işbirliği içine girilmeli ve bu konu kamuoyuna ikrar edilmelidir!

 Gördüğüm kadarıyla Trabzonspor yönetimi bu konu kaçak güreşiyor. Ne tam destek veriyor, nede uzaklaşıyor! Açıkçası durumu idare ediyor. Bu hiçte hoş bir durum değil!

Türkiye’de süper lig kulüpleri yana yakıla kendilerine pilot takım ararken, Trabzonspor’un bu konuda bir var, bir yok görünmesi doğru bir yaklaşım değil! 

Bordo mavili kulüp, malzemesinden formasına, teknik adamından çimicisine kadar her türlü desteği 1461 Trabzon kulübüne vermelidir. Milyon dolarlarca para ödenip, Trabzonspor’da 90 dakika forma giymeden giden futbolculara para bulan yönetim kurulu, herhalde 1461 Trabzon FK içinde mali sorumluluk alır!

Bunu söylerken Hekimoğlu kulübü finanse etmekte zorluk çekmiyor. Bunu herkes ödemelerin düzgün yapılmasında ve Türkiye’deki tek borçsuz kulüp olduğunda dolayı biliyor. Fakat bu iş uzun soluklu ve kazanının Trabzonspor olacağı bir proje. O yüzden imkân sunulmasının önemini ısrarla vurguluyorum!

Bir sözünde Trabzon’daki siyasilere, bürokratlara ve sivil toplum örgütlerine. Maddi anlamda başınız sıkıştığında ilk koştuğunu kişi Celil Hekimoğlu olurken, kendisine bile değil takımına destek vermeye sıra gelince hiçbiriniz ortalıkta görünmüyorsunuz!

Her sezon milyonlarca para harcayıp 100’e yakın personel( sadece kulüpte) 500’e yakın sporcuya hiçbir ikbal beklentisi olmadan karşılıksız hizmet veren birine, neden sahip çıkmıyorsunuz!

Siz sadece isteyin, ama hiçbir şey vermeyin! 

Ne güzel bir dünya bu!

Bu samimiyetsizliğini terk etmeniz gerekiyor. İlla sizleri birlerinin dürtmesini ve itelemesini beklememelisiniz. Bu heyecanlı ve spor aşkı taşıyan insanları küstürürseniz, bir daha bulamazsınız!

Aklınızı başınıza toplayın!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR