29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Paris’te de kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Akçaabat Belediyesi ve Paris Trabzonlular Derneği işbirliği ile Paris’te özel bir resim sergisi açıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Paris’te de kutlandı

Akçaabat Belediyesi’ne ait 100. Yıl Resim Çalıştayı’na ait koleksiyondan oluşan resimler, Fransa’nın Paris şehrinde iki ayrı mekanda sergilendi. İlk sergi, 26 Ekim 2023 Perşembe günü T.C. Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Turizm ve Tanıtım Ofisinde açılırken ikinci sergi ise 27 Ekim 2023 Cumartesi günü Paris Epinay Sur Belediyesi’nin çok amaçlı salonunda yapıldı.

Sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören resim sergisine Paris Başkonsolosu Batuhan Akçakaya, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Epinay Sur Seine Belediye Başkanı Herve Chevreau, Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, Akçaabatlı resim sanatçısı Ekrem Kutlu ve Akçaabatlı Türk Halk Müziği Sanatçısı İbrahim Can katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Paris’te de kutlandı

CUMHURİYETİ’İMİZİN 100. YILINA YAKIŞAN BİR SERGİ OLDU
Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur’un girişimleri ile Paris’te iki ayrı noktada açılan ve ülkenin dört bir tarafındaki ressamlarca tuvallere aktarılan Cumhuriyet’i konu alan özel resimlerin yer aldığı resim sergisi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Cumhuriyet’imizin 100. Yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten duygularımla kutluyorum. 2023 yılı içerisinde Cumhuriyet’imizin 100. Yılına yakışır etkinlikler düzenledik. Bu özel yılda en özel etkinliklerimizden bir tanesi de Türkiye genelindeki 25 resim sanatçısının resimleri ile katıldığı 100. Yıl Resim Çalıştayı etkinliğimiz oldu. Belediyemiz organizasyonunda düzenlenen 100. Yıl Resim Çalıştayı etkinliğinde nadide eserlerin yer aldığı çok özel bir koleksiyon oluşturuldu. 25 resim sanatçımız tuvallerine Cumhuriyet’imizi yansıttılar; tuvallerinde Cumhuriyet’imizi anlattılar. Resim sanatçılarımızın emeklerine yüreklerine sağlık. Böylesine özel bir koleksiyonu yurt dışına taşımak istedik. Hem Paris’teki hemşehrilerimiz hem de Paris’in yerli halkı, burada açtığımız resim sergimize büyük ilgi gösterdiler; memnun kaldılar. Cumhuriyet’imizin 100. Yılına yakışan büyük ve etkileyici bir organizasyona imza atan ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca gerek Akçaabat sevdası gerekse memleket sevdası ile birçok girişimde ve organizasyonların düzenlenmesinde emeği olan Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur’a da teşekkür ediyorum. “ dedi.

Akçaabat’ın tarihinin ve kültürünün yurt dışında da tanıtılmasına her fırsatta katkı sunan Akçaabat sevdalısı Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur ise emeği geçenlere teşekkür ederek “Hem Akçaabat’ımızın hem de Cumhuriyet’imizin tanıtılması ve anlatılması için Paris’te derneğimizle birlikte çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Akçaabat Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca özel bir koleksiyondan oluşan 100. Yıl Resim Sergisinin hazırlanmasında emeği geçen herkese minnetlerimi sunuyorum.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber