Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi!

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için Avni Aker’de tören düzenlendi.

Hayatını kaybeden Trabzonspor’un efsane Teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi.

Avni Aker Stadının olduğu yerde yapılan Millet Bahçesinde düzenlenen törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğu, Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Kaptan Uğurcan Çakır, Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor eski başkanları Mustafa Günaydın, Nizamettin Algan, Ahmet Celal Ataman, Faruk Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un eski futbolcuları, Trabzon spor camiasının önemli isimleri, taraftarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi!

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen söz alarak, Özyazıcı'nın ulaştığı başarılara çok az sayıda insanın ulaşabildiğini belirtti.

Trabzonspor eski başkanlarından Mustafa Günaydın ise, Ahmet Suat Özyazıcı'yı anlatmanın çok zor olduğunu belirterek, "Zor şartlarda önemli başarılara imza attı. Bana göre o Türkiye'nin en büyük hocasıydı" dedi.

Eski Başkanlardan Ahmet Celal Ataman da, "Ahmet Suat Özyazıcı benim çocukluk arkadaşımdı. Zaman içerisinde çok önemli işler yaptı. Hiç kimsenin belki de tarihte başaramadığını kadar yüceltti" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi!

Trabzonspor’un eski oyuncuları İlyas Akçay, Hüseyin Tok, Ali Kemal Denizci, Lemi Çelik, Hamdi Aslan konuşma yaptı. 

İlyas Akçay, “konuşmak çok kolay değil. Kendisi ile yaşadığımız birçok anımız var. Trabzonspor’un nereden geldiğini bilen ve bizde onun yanındaki futbolcularıydı. Aynı mahallenin insanlarıyız ve o bizim büyüğümüzdü. Elindeki futbolcu kadrosunu çok iyi değerlendirip sadelikle başarıya ulaşan bir hocamızdı. Hocamıza rahmet Ailesine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi!

GENÇLİĞİMİZİN EFSANE HOCASI

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yaptığı konuşmada, “Hepimizin başı sağolsun. Benim gençliğimizin efsane hocası, Trabzonspor’u 4 büyük yapan, uzaktan seyrettiğimiz, ama gıpta ile izlediğimiz, Trabzon’a bir organizasyon için geldiğimde tanışma fırsatı bulduğum bir insandı. Trabzonspor’a geldiğimde 3 kez ziyaret ettiğim bir değerli bir hocamızdı. Trabzonspor müzesinde Ahmet Hocamızın kupa aldığında oyuncuların omuzlarında gezerken gördüğüm fotoğrafında kasketi vardı. Bende kupa alırsam kasket takacağım demiştim. Kupayı alırken kasket yanımdaydı. 27 aydır buradayım. İki efsanenin ayrılışına şahit oldum. Trabzon’da Trabzonspor’dan başka takım tutulmaz düsturunu öğreten önemli bir insandı. Trabzon şehrine takımına ülke futboluna büyük değerler kattılar. Tekrar başımız sağolsun." dedi.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi!

Eski başkanlar, Mustafa Günaydın, Ahmet Celal Ataman’ın konuşmaları sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman konuşma yaptı.

KENDİ İNSANINA GÜVENİP TÜRK FUTBOLUNA SUNDU

Trabzonspor eski Başkanı Faruk Özak, “Hepimize Allah sabır versin. Vefat haberini duyunca, bizim için çok farklı bazı hatıralar gözümüzün önüne geldi. 50 yılımız futbolla geçti. Hava gücü maçı burada oynandı. Bende izliyordum. Kupa ikiye bölündü. Suat abi ile ilgili çok hatıralar aklımıza geldi. Ne yazsak Suat Abiyi bitiremezsin. Trabzonspor’un dünyaya tanıtılmasında bir insanın ne kadar katkısı olabilir. İşte Ahmet Suat Özyazıcı. Trabzonspor’a en büyük katkısı 67-72 arası Trabzonspor çok yanlışlar yaptı. O dönemde hep dışarıdan oyuncu aldık ve bocaladık. Ahmet Suat hoca biz öze döneceğiz dedi ve başarılı oldu. Kendi insanına güvenip Türk futboluna sundu. Milli takıma da önemli katkıları oldu." dedi.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi!

“GÜLE GÜLE HOCAM”

Trabzonspor eski oyuncusu ve Teknik direktörü Şenol Güneş yaptığı konuşmada “Başımız sağolsun acımız büyük. Hepimizin sevdiği saydığı, başarılı futbol ve aile hatayı olan değerli bir büyüğümüzdü. Onların hikâyeleri ok büyük. Keşke bu hikayeleri yaşıyorken belgesele dönüştürüp anlatmak lazımdı. Gelecek nesillere verecek oldukları çok büyük değerler vardır. Onların hikayelerini anlatabilirsek çok iyi olur. Onlar yoku var ettiler. İki önemli değerimizi kaybettik kısa zamanda. İnsan sabrı olarak, işler iyi gitmediğinde bunlar bir şey bilmiyor diyen insanlara aldırmazdı. Bu acıyı bu üzüntüyü konuşarak dertleşerek gelecek nesillere heyecan vererek yapmamız lazım. Üzüntümü paylaşırken Allah sizlere uzun ömür versin. Hoşça kal diyorum. Güle güle hocam.” dedi.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi!

"FUTBOL FİLOZOFU"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yaptığı konuşmada, “Çok önemli bir efsanemizi, Trabzonspor’un temel taşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Trabzonspor’un ve Türk futbolunun başı sağolsun. Değerli hocamız sadece başarılı bir sporcu ve çok başarılı bir antrenör değil benim gözümde aynı zamanda bir filozoftu. Türk futbolunun yapısını eksiklerini o kadar iyi analiz etti ki ancak bir filozof bunu yapabilirdi. Başarıya giden yolun rotasını çizen bir filozoftu. 16 kupa alan bir hoca ve bir o kadar da mütevaziydi. Böyle bir insanı ebediyete uğurluyoruz. Başımız sağolsun.” Şeklinde konuştu.

Trabzonspor efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı için tören düzenlendi!

"HERKESİN SUAT HOCASI, BENİMDE SUAT BABAMDI"

Ahmet Suat Özyazıcı’nın oğlu Can Özyazıcı yaptığı konuşmada “Özyazıcı ailesi olarak birlerle olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. 1982 yılında babamla çalışma şerefine ulaştım ve 40 yıl çalıştık. Onun iş insanlığını iş ahlakını edindik. Herkesin Suat Hocası, benimde Suat babamdı. Nurlar içinde yatsın.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler