Tesviye Ne Demektir? Tesviye TDK Anlamı Nedir?

Tesviye kelimesini ilk kez duymuş ve anlamını merak ediyor olabilirsiniz. Tesviye ne demektir, Tesviye TDK anlamı nedir? Sorularınız için doğru bilgiyi buradan edinebilirsiniz. 

Tesviye Ne Demektir? Tesviye TDK Anlamı Nedir?

Türkçe’de bir çok kelimeyi ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Bunlardan birisi de Tesviye kelimesi olabilir. Tesviye ne demektir, ne anlama gelir? Tesviye TDK anlamı nedir? Merak ettiğiniz soruların yanıtını burada öğrenebilirsiniz.

Türkçe’de bir çok kelimeyi bildiğimiz gibi bir o kadar da bilmediğimiz, yeni karşılaştığımız kelimeler, terimler bulunmaktadır.  Bu kelimeler bize oldukça yabancı gelirken araştırma gereği duyar ve ne olduğunu anlamak isteriz. Bu kelimelerin anlamlarına dair Türk Dil Kurumu açıklama getirmektedir.  Tesviye nedir sorusuyla ilgili cevap da buna göre düzenlenmiştir. Bu sayfada yer alan bilgiler TDK sözlüğüne göre düzenlenmiştir.

Tesviye

Tesviye NE DEMEKTİR? Tesviye TDK ANLAMI NEDİR?

TDK’ya göre Tesviye 3 anlamda kullanılmaktadır. İlki  “Düz duruma getirme, düzleme. “ Anlamına gelmektedir. İkincisi “Hükûmetçe bir yere gönderilen erlere verilen ve bilet yerine geçen kâğıt.” Anlamındadır. Ve üçüncüsü ise ticarette kullanılan “Ödeme, verme.” Anlamındadır.

Dilimize Arapça’dan geçmiştir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler