Rapsodi Ne Demektir? Rapsodi TDK Anlamı Nedir?

Rapsodi kelimesini ilk kez duymuş ve anlamını merak ediyor olabilirsiniz. Rapsodi ne demektir, Rapsodi TDK anlamı nedir? Sorularınız için doğru bilgiyi buradan edinebilirsiniz. 

Rapsodi Ne Demektir? Rapsodi TDK Anlamı Nedir?

Türkçe’de bir çok kelimeyi ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Bunlardan birisi de Rapsodi kelimesi olabilir. Rapsodi ne demektir, ne anlama gelir? Rapsodi TDK anlamı nedir? Merak ettiğiniz soruların yanıtını burada öğrenebilirsiniz.

Türkçe’de bir çok kelimeyi bildiğimiz gibi bir o kadar da bilmediğimiz, yeni karşılaştığımız kelimeler, terimler bulunmaktadır.  Bu kelimeler bize oldukça yabancı gelirken araştırma gereği duyar ve ne olduğunu anlamak isteriz. Bu kelimelerin anlamlarına dair Türk Dil Kurumu açıklama getirmektedir.  Rapsodi nedir sorusuyla ilgili cevap da buna göre düzenlenmiştir. Bu sayfada yer alan bilgiler TDK sözlüğüne göre düzenlenmiştir.

Rapsodi

RAPSODİ NE DEMEKTİR? RAPSODİ TDK ANLAMI NEDİR?

TDK’ya göre Rapsodi iki farklı anlamdadır. İlki “ İçinde, Homeros'un şiirlerindeki olaylardan birini işleyen şarkı veya parça “ Anlamına gelmektedir.
Diğer anlamı ise “Genellikle halk türkülerinden ve millî ezgilerden oluşturulmuş müzik eseri”dir.

Dilimize Fransızca “rhapsodie” kelimesinden geçmiştir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler