Münhasır Ne Demek? Münhasır TDK Anlamı Ne?

Münhasır kelimesi ilk kez duyduğunuz ve anlamını bilmediğiniz bir kelime olabilir.. Münhasır ne demek, Münhasır TDK anlamı ne? Gibi sorularınızın yanıtı için buradan bilgi edinebilirsiniz.

Münhasır Ne Demek? Münhasır TDK Anlamı Ne?

Oldukça geniş bir kelime haznesine sahip olsanız dahi yine de anlamını bilmediğiniz kelimeler olacaktır. Bunlardan biri de Münhasır kelimesi olabilir. Münhasır ne demek, Münhasır TDK anlamı ne? Diye araştırıyorsanız doğru cevap burada…

Türkçe’de henüz duymadığımız anlamını bilmediğimiz ve ne olduğunu öğrenmek istediğimiz kelimeler vardır. Bu kelimeler ilk duyduğumuzda bizi şaşırtabilir ve ne anlama geldiğini öğrenmek isteriz. Bu durumda devreye Türk Dil Kurumu girer. Örneğin Münhasır ne anlama gelir sorusuyla ilgili cevabı buradan edinirsiniz. Bizler de burada TDK sözlüğünde yer alan doğru bilgileri paylaşıyoruz.

MÜNHASIR NE DEMEK? MÜNHASIR TDK ANLAMI NE?

TDK’ya göre Münhasır iki anlamda kullanılır. İlki  “  Bir kimse veya bir şey için ayrılmış, mahsus “ anlamına gelmektedir. Bu kullanım için TDK Reşat Nuri Güntekin’den şu örneği vermektedir;   "Onu yalnız ince hastalığa münhasır zanneder, başka hastalıklara aldırmadığı hâlde, veremliden son derece çekinirdi." 

İkinci anlamı ise “Sınırlanmış, sınırlı” anlamındadır. Örneğin; Harp yalnız Avrupa'ya münhasır kalmadı.

Münhasır
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler