Kaside Ne Demek? Kaside TDK Anlamı Ne?

Kaside kelimesi ilk kez duyduğunuz ve anlamını bilmediğiniz bir kelime olabilir.. Kaside ne demek, Kaside TDK anlamı ne? Gibi sorularınızın yanıtı için buradan bilgi edinebilirsiniz.

Kaside Ne Demek? Kaside TDK Anlamı Ne?

Oldukça geniş bir kelime haznesine sahip olsanız dahi yine de anlamını bilmediğiniz kelimeler olacaktır. Bunlardan biri de Kaside kelimesi olabilir. Kaside ne demek, Kaside TDK anlamı ne? Diye araştırıyorsanız doğru cevap burada…

Türkçe’de henüz duymadığımız anlamını bilmediğimiz ve ne olduğunu öğrenmek istediğimiz kelimeler vardır. Bu kelimeler ilk duyduğumuzda bizi şaşırtabilir ve ne anlama geldiğini öğrenmek isteriz. Bu durumda devreye Türk Dil Kurumu girer. Örneğin Kaside ne anlama gelir sorusuyla ilgili cevabı buradan edinirsiniz. Bizler de burada TDK sözlüğünde yer alan doğru bilgileri paylaşıyoruz.

Kaside ne anlama gelir

KASİDE NE DEMEK? KASİDE TDK ANLAMI NE?

TDK’ya göre Kaside  “On beş beyitten az olmayan, bütün beyitlerin ikinci dizeleri en baştaki beyit ile uyaklı olan ve çoğu kez büyükleri övmek için yazılan divan edebiyatı şiir türü. “ anlamına gelmektedir.

Dilimize Arapça’dan geçmiştir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler