Farbala Ne Demek? Farbala TDK Anlamı Ne?

Farbala kelimesi ilk kez duyduğunuz ve anlamını bilmediğiniz bir kelime olabilir.. Farbala ne demek, Farbala TDK anlamı ne? Gibi sorularınızın yanıtı için buradan bilgi edinebilirsiniz.

Farbala Ne Demek? Farbala TDK Anlamı Ne?

Oldukça geniş bir kelime haznesine sahip olsanız dahi yine de anlamını bilmediğiniz kelimeler olacaktır. Bunlardan biri de Farbala kelimesi olabilir. Farbala ne demek, Farbala TDK anlamı ne? Diye araştırıyorsanız doğru cevap burada…

Türkçe’de henüz duymadığımız anlamını bilmediğimiz ve ne olduğunu öğrenmek istediğimiz kelimeler vardır. Bu kelimeler ilk duyduğumuzda bizi şaşırtabilir ve ne anlama geldiğini öğrenmek isteriz. Bu durumda devreye Türk Dil Kurumu girer. Örneğin  Farbala ne anlama gelir sorusuyla ilgili cevabı buradan edinirsiniz. Bizler de burada TDK sözlüğünde yer alan doğru bilgileri paylaşıyoruz.

Farbala Ne Demek? Farbala TDK Anlamı Ne?

FARBALA NE DEMEK? FARBALA TDK ANLAMI NE?

TDK’ya göre Farbala  “Fırfır “ anlamına gelmektedir.  

TDK bu kelime ilgili  Peyami Safa’dan şu örneği vermektedir; "Tam o sırada çıt etti, merdivenin üstüne asılı farbalaların bir köşesi koptu." 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler