Enflasyon Ne Demek? Enflasyon TDK Anlamı Ne? Enflasyon Canavarı Ne Demek?

Enflasyon kelimesi ilk kez duyduğunuz ve anlamını bilmediğiniz bir kelime olabilir. Enflasyon ne demek, Enflasyon TDK anlamı ne? Enflasyon Canavarı ne anlama gelir? Gibi sorularınızın yanıtı için buradan bilgi edinebilirsiniz.

Enflasyon Ne Demek? Enflasyon TDK Anlamı Ne? Enflasyon Canavarı Ne Demek?

Oldukça geniş bir kelime haznesine sahip olsanız dahi yine de anlamını bilmediğiniz kelimeler olacaktır. Bunlardan biri de Enflasyon kelimesi olabilir. Enflasyon ne demek, Enflasyon TDK anlamı ne? Enflasyon Canavarının anlamı ne? Diye araştırıyorsanız doğru cevap burada…

Türkçe’de henüz duymadığımız, duysanız dahi anlamını bilmediğimiz ve ne olduğunu öğrenmek istediğimiz kelimeler vardır. Bu kelimeler ilk duyduğumuzda bizi şaşırtabilir ve ne anlama geldiğini öğrenmek isteriz. Bu durumda devreye Türk Dil Kurumu girer. Örneğin Enflasyon ne anlama gelir sorusuyla ilgili cevabı buradan edinirsiniz. Bizler de burada TDK sözlüğünde yer alan doğru bilgileri paylaşıyoruz.

Enflasyon Ne Demek? Enflasyon TDK Anlamı Ne? Enflasyon Canavarı Ne Demek?

ENFLASYON NE DEMEK? ENFLASYON TDK ANLAMI NE?
TDK’ya göre enflasyon 3 anlamda kullanılır. Fransızca kökenli bu kelimenin ilk anlamı ekonomide “para şişkinliği” dir. İkinci anlamı mecaz olarak da kullanılan “Gereğinden fazla artış, şişkinlik” anlamındadır. Buna örnek olarak "Hasılı orada da bizdeki gibi bir armağan enflasyonu var." Cümlesi gösterilir. Üçüncü anlamı ise halk ağzında “pahalılık” olarak kullanılır. Örnek göstermek gerekirse “"Esnaf, enflasyonun acısını fiyatları insafsızca artırarak çıkarıyor." Cümlesi gösterilebilir.

ENFLASYON CANAVARI NEDİR?
Öte yandan “Enflasyon Canavarı” şeklinde bir terim de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu da TDK’ya göre “Yüksek oranda gerçekleşen enflasyon.” Anlamında kullanılmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler