Elfida ne demektir? Elfida anlamı nedir?

Elfida, özellikle ünlü bir şarkı ile Türkiye'de bilinen bir kelime haline gelirken son yıllarda da isim olarak kullanılmaya başladı. Peki Elfida ne demektir, Elfida ne anlama gelir? İşte detaylar

Elfida ne demektir? Elfida anlamı nedir?

Son yıllarda isim olarak kullanılmaya başlanılan Elfida kelimesinin anlamı oldukça merak ediliyor. Elfida ne demektir, ne anlama gelmektedir? İşte ayrıntılar.

ELFİDA NE DEMEKTİR?

Elfida Arapça bir kelimedir ve feda etmek anlamına gelmektedir. Aynı zamanda "gözden çıkarmak" anlamında da kullanılır.

Son dönemde kız çocuklarına isim olarak koyulmasıyla sıklıkla duyulmaya başlanmıştır. Özellikle Haluk Levent'in seslendidiği "Elfida" şarkısı ile hemen hemen herkesin duyduğu bir kelime olmuştur.

Osmanlı döneminde de kullanılan elfida kelimesi, özellikle sarayda hizmetli olan cariyeler ve görevlileri gözden çıkarılmış kişiler için kullanılmaktaydı. Hizmetli işlediği bir kusur varsa gözden çıkarılır, saray dışına gönderilirdi. Genel olarak da evlendirilen bu görevlilere elfida denilirdi.

Günümüzde özellikle Haluk Levent'in Elfida şarkısı ile sıkça kullanılmaktadır.

elfida ne demek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler