Cumba Ne Demektir? Cumba TDK Anlamı Nedir?

Cumba kelimesini ilk kez duymuş ve anlamını merak ediyor olabilirsiniz. Cumba ne demektir, Cumba TDK anlamı nedir? Sorularınız için doğru bilgiyi buradan edinebilirsiniz. 

Cumba Ne Demektir? Cumba TDK Anlamı Nedir?

Türkçe’de bir çok kelimeyi ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Bunlardan birisi de Cumba kelimesi olabilir. Cumba ne demektir, ne anlama gelir? Cumba TDK anlamı nedir? Merak ettiğiniz soruların yanıtını burada öğrenebilirsiniz.

Türkçe’de bir çok kelimeyi bildiğimiz gibi bir o kadar da bilmediğimiz, yeni karşılaştığımız kelimeler, terimler bulunmaktadır.  Bu kelimeler bize oldukça yabancı gelirken araştırma gereği duyar ve ne olduğunu anlamak isteriz. Bu kelimelerin anlamlarına dair Türk Dil Kurumu açıklama getirmektedir.  Cumba nedir sorusuyla ilgili cevap da buna göre düzenlenmiştir. Bu sayfada yer alan bilgiler TDK sözlüğüne göre düzenlenmiştir.
Cumba Ne Demektir? Cumba TDK Anlamı Nedir?

CUMBA NE DEMEKTİR? CUMBA TDK ANLAMI NEDİR?
TDK’ya göre Cumba  iki farklı şekilde kullanılır. İlkinde “ Yapıların üst katlarında, ana duvarların dışına, sokağa doğru çıkıntı yapmış balkon “ Anlamına gelmektedir.  TDK bu anlam için Abdülhak Şinasi Hisar’dan şu örneği verir “"Yola uzanan cumbaların altındaki destekler büyükannelerimizin sarkık gerdanlarına benzerdi."

Diğer kullanımı ” Eski evlerde pencere hizasından sokağa doğru çıkıntısı olan kafesli bölüm” anlamındadır. Bu kullanım için de TDK, Mithat Cemal Kuntay’dan şu örneği vermektedir;  "Nihayet dün gece komşu kadın cumbadan seslendi."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler