Macit Güven

Macit Güven

Takım savunması ve üç puan

Trabzonspor’a Türk futboluna ömrünü adayan Özkan Sümer’in vefat haberi ile çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Mekanın Cennet olsun hocam. 

Trabzonspor maça 4-3-3 dizilişi ile başladı. A. Avcı kazanan on birini bozmadı ve maça aynı isimler ile başladı. Maçta A. Avcı Nwakaeme’ye özgürlük verip oyunun her alanında kendisine liderlik verdi. Flavyo ve L. Baker orta sahada yerlerini değişseler daha iyi olacak gibi duruyor. Flavio savunmanın önünde L. Baker daha hücuma dönük oynasa ikisinin de performansının daha artacağı düşüncesindeyim. Trabzonspor özellikle sol kanadını savunmada çok sıkıntı yaşadı. Marlon ilk yarıda hem savunma yönüyle hem de atakta başarısız bir ilk yarı geçirdi.

Trabzonspor’un da bu bölgeden ataklar yemesine sebep oldu. Trabzonspor Rizespor maçındaki gibi rakibine üçüncü bölgede baskıyla başlamayıp kendi sahasında rakibi bekleyip bloklar arasını kısaltarak takım savunmasını ön plana çıkardı. Bu düşünce de Trabzonspor’un rakip sahada çoğalmasını ve pozisyon bulmasını zorlaştırdı. Hatayspor gibi atletik yapıda olan bir takıma karşı oynanan oyun bence doğruydu. Trabzonspor’un ilk yarıdaki olumsuz olan tarafları sol bekte Marlon santrafor da Canini’ydi. Trabzonspor topun kendinde kalma süresi olarak bu sezonki en kötü performansıydı.

Ama ilk yarıda oyunu kazanmak adına yapılan takım savunmasında topun rakipte olması çok önemli değildi önemli olan  pozisyon vermemek ve gol yememekti ve Trabzonspor bunu başardı. Trabzonspor ikinci yarıya da kendi sahasında bekleyerek bloklar arasını kısaltarak savunma yaparak başladı. Bu oyun sistemini en zor tarafı da çok sabırlı olmanız oyun sisteminden hiç ayrılmamanız ve dikkatinizin dağılmaması gerekir. Trabzonspor da bunu başarı ile yaptı. Hücum yönünü Nwakaeme ve Ekuban’ın bireysel performansına bıraksa da takım savunmasını çok başarılı yaptı.

A. Avcı çok doğru bir değişiklik yaparak A. Parmak Y.Sarı değişikliğini yaptı ve 4-4-2 sistemine döndü. Ekuban’ı santrafor mevkiine çekerek ikili santrafora döndü. Bu dakikadan sonra Trabzonspor’un oyun anlayışında olumlu yönde etkileyen en önemli faktör hem kanatları kapatarak hem de topu önde tutacak santrafor mevkiini ikileyerek Trabzonspor’u taktiksel anlamda sahadaki diziliş anlamında Hayat Spor’un önüne geçirmiş oldu. Trabzonspor sabırlı ve iyi takım savunması yaparak Hatay’dan altın değerinde 3 puan aldı. Trabzonspor artık ileriye daha umutlu bakabilir ve şampiyonluğu konuşmaya başlayabilir. Ama tabi ki devre arasında yapılacak üç takviye ile. Edgarli ve Hugo maçta göstermiş oldukları performansla tebrik ve alkışı hak ettiler. 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR