Trabzonspor ilk maçta mağlup

Trabzonspor Süper Lig'in ilk maçında Başakşehir'e mağlup oldu.

Trabzonspor ilk maçta mağlup

Haber61 – Spor Servisi – Spor Toto Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonu başladı. Trabzonspor ilk maçında Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. 

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadında oynanan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetti. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu yaptı. Müsabakanın 4. Hakemi ise Serkan Tokat oldu. 

Saat 19:30’da başlayan karşılaşmada Trabzonspor Başakşehir'e 2-0 mağlup oldu. 43. dakikada Da Costa ile Başakşehir öne geçerken 90. dakikada Adebayor skoru 2-0'a taşıdı.

CANLI ANLATIM SERVİSİ İÇİN TIKLAYIN

KADROLAR

Başakşehir Trabzonspor CANLI

İki takım bugüne kadar 23 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda 11 kez Trabzonspor kazanırken 5 kez Başakşehir kazandı. 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İstanbul’da oynanan 12 karşılaşmada ise 6 kez Trabzonspor, 3 kez Başakşehir sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor Başakşehir ile en son Süper Lig’de 18.02.2018 tarihinde Trabzon’da karşı karşıya geldi. Müsabakayyı 1-0 Başakşehir kazandı. Trabzonspor son maçında Cagliari ile 0-0 berabere kalırken Başakşehir son maçında evinde Burnley ile 0-0 berabere kaldı.

Başakşehir ve Trabzonspor Süper Lig'de 20 kez karşı karşıya geldi. Trabzonspor'un bu maçlarda rakibine karşı 9-5'lik üstünlüğü var (6B).

Başakşehir ve Trabzonspor ilk kez bir sezonun açılış maçında karşılaşacak. İki takım daha önce ligde Ağustos ayında hiç maç yapmamıştı.

Başakşehir üç sezondur Trabzonspor'a yenilmiyor (3G 3B). En son Şubat 2015'te Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor Başakşehir'i 3-2 yenmişti.

Başakşehir, Trabzonspor'u ağırladığı son beş lig maçında yenilgi yüzü görmedi (3G 2B). İstanbul ekibi en son Ocak 2012'de Trabzonspor'a yenilmişti (0-2).

Başakşehir, Süper Lig'de henüz deplasmanda açılış maçı oynamadı. İstanbul ekibi, ligdeki 10 açılış maçının sadece ikisini kaybetti (4G 4B) ve bu maçların beşinde gol yemedi.

Trabzonspor, Süper Lig tarihinde İstanbul takımlarıyla oynadığı 10 açılış maçının altısını kazandı ve sadece ikisinde mağlup oldu (2B). Bordo mavililer bu maçların altısında kalesini gole kapatmayı başardı.

Trabzonspor deplasmanda oynadığı son dört açılış maçında galip gelemedi (3B 1M) ve son iki maçta gol atamadı.

Trabzonspor ligde deplasmanda oynadığı son 12 maçın sadece birinde mağlup oldu (6G 5B).

Başakşehir ligde evinde oynadığı son 39 maçta sadece bir kez mağlup oldu (29G 9B) ve son yedi maçında da yenilmedi (5G 2B).

Arda Turan, Süper Lig'de Trabzonspor'a karşı yedi maçta dört gol attı. Trabzonspor, Arda'nın ligde en fazla gol attığı iki takımdan biri (Sivasspor ile birlikte).

Burak Yılmaz, Trabzonspor formasıyla Başakşehir ile karşılaştığı altı maçta yedi gol attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
65 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor