Trabzon’da Spor Çalıştayı'nın sonuçları belli oldu

Trabzon Spor Çalıştayı sonuçları ilk kez Haber61’de…

Trabzon’da Spor Çalıştayı'nın sonuçları belli oldu

Haber61 Spor Servisi

Trabzon’da, Trabzon Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor Çalıştayı gerçekleştirildi.

KTÜ BESYO, Trabzon Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, ASKF, Gazeteciler Cemiyeti ve TTSO ile yapılan fikir alışverişleri sonucunda Trabzon Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğ’nünü DOKA’ya sunduğu proje kapsamında seri toplantılarla çalıştay gerçekleştirildi. KTÜ BESYO öncülüğünde tespit edilen sorunlar ortak ve alana özgü yarı yapılandırılmış soru formatına dönüştürülerek, Beden Eğitimi Öğretmenlerine, futbol antrenörlerine, futbol hariç amatör spor branşlarının antrenörlerine, amatör spor kulübü yöneticilerine ve sporcu yöneticilerine soruldu. Verilerin kayıt altına alınmasının ardından bilimsel değerlendirmeden geçirilerek beş tarama toplantısı yapılarak sonuca ulaşıldı.

İşte Spor Çalıştayı’nda ortaya çıkan sonuçlar maddeler halinde şu şekilde aktarıldı;

Yetenek seçimi; Şehrimizdeki tüm sporcu adaylarının doğru branşlara yönlendirilmeleri, gelişimlerinin kayıt altına alınması, yaşa kategorilerine göre dünya ile kıyaslanması, sporcu yeteneğinin sadece antrenöre bağlı, değil bilimsel veriye bağlı olduğu gerçeğinin ortaya çıkması çıkan sonuçların en çok frekans alanıdır.

Spora destek; Tarama toplantılarından çıkan diğer önemli bir eksikte spora tüm kurum ve kuruluşlardan istenilen desteğin sağlanamadığı gerçeğidir. Spor destek sadece maddi olarak değerlendirmemesi gerektiğidir. Bu destek ulaşım, eğitim, malzeme, iş birliği ve uzman antrenörler şeklinde de olabilecek olduğu şeklinde karşımıza çıkmıştır.

Tesis Verimliliği; Spor tesislerinin Okulların ve Spor kulüplerinin kullanımına nasıl verilebilecek olduğu çıkan kategorilerdendir.

İş Birliği; Şehrimizdeki sporun tüm paydaşlarının bir araya gelemedikleri, bu nedenle iş birliğinin olmadığı ve sorunların çözülemediği önemli kategorilerdendir.

Spor Kültürü;  Yetenek secimi 8-9 yaşlarında başlayacağından testlere giren her çocuğumuzun ailesi ve okulu spor kültürüyle tanışacaklardır.  Elde edilen sonuçların değerlendirmeleri spor kültürünün kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Trabzon’da Spor Çalıştayı'nın sonuçları belli oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor