TFF şimdi ne yapacak?

Fenerbahçe Beşiktaş maçında yaşanan olaylar sonrasında TFF’nin vereceği karar merak konusu oldu.

TFF şimdi ne yapacak?

Haber61 - Spor Servisi - Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya gelirken Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yapılan saldırı sonrasında hastaneye kaldırıldı. Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan yaşanan olaylar sonrasında maçı tatil etti. Şimdi herkes Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin vereceği karar merak konusu oldu.


Karşılaşmanın 55. dakikasında maç 0-0 devam ederken Beşiktaş Yedek kulübesinin olduğu bölgede taraftarların Beşiktaşlı oyunculara söylediği sözler sonrasında gerginlik yaşandı. Bölgeye gelerek oyuncularını sakinleştirmeye çalışan Teknik Direktör Şenol Güneş’in başına koltuk atıldı. Deneyimli Hocanın başına, aldığı darbe sonucunda 5 dikiş atıldı ve sedye ile hastaneye kaldırıldı. 

Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan yardımcıları ile soyunma odasına gitti. Yapılan değerlendirme sonrasında Mete Kalkavan karşılaşmayı tatil etti. Yaşanan bu gelişme üzerine TFF’nin karşılaşma ile ilgili nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

HÜKMEN MAĞLUP

Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan olayların ardından maçın karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan tarafından tatil edilmesi sonrasında gözler TFF’ye çevrildi. Daha önce oynanan karşılaşmalar göz önüne alındığında Fenerbahçe’nin hükmen mağlup sayılması ve saha kapatma cezası alması gerektiği öğrenildi.

TRABZON’DAKİ İKİ MAÇ

10 Mart 2014 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sonrasında maç tatil edilmişti. TFF bu karşılaşma ile ilgili verdiği kararda Trabzonspor’u 3-0 hükmen mağlup ilan etmişti.

24 Nisan 2016 tarihinde oynanan bir diğer karşılaşmada ise 4-0 devam eden maç çıkan olaylar sonrasında yarıda kaldı. TFF bu maç sonrasında da Trabzonspor’u 4-0 mağlup ilan ederek karşılaşmayı bu skorla tescil etmişti.

TFF MÜSABAKA TALİMATI NE DİYOR?

Olaylı maç sonrasında TFF’nin vereceği karara gözler çevrilirken Müsabaka Talimatında yer alan maddeler şu şekilde;

MADDE 19 – GÜVENLİK NEDENİYLE MÜSABAKALARIN TAMAMLANAMAMASI

b) Seyircilerin, stadyum düzen veya disiplini ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucunda müsabakanın oynanması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması,

MADDE 22 – HÜKMEN YENİK SAYILMALAR

Hükmen yenik sayılmayı gerektiren durumlar aşağıdaki gibidir;

a) Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 6 kişiye inmesi. (Bu durumda maça devam edilmez)

Ğ) TFF'NİN, MÜSABAKALAR İÇİN ÇIKARDIĞI DÜZENLEME HÜKÜMLERİNİN MÜSABAKA SONUCUNA ETKİ EDECEK ŞEKİLDE İHLAL EDİLMESİ.

4) Müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, hükmen mağlubiyet kararıyla beraber takımın o sezon için bu müsabakalardan ihracına karar verir. Bu durumda disiplin kurulu, eylemin ağırlığına göre ilgili takımın ertesi sezon aynı mahiyetteki müsabakalardan ihracına karar verebilir.

5) TFF Yönetim Kurulu, karar verirken, müsabakanın hakemlerinin, gözlemcilerinin, temsilcilerinin, Merkez Hakem Kurulu ve Temsilciler Kurulu Üyelerinin, Disiplin Müfettişlerinin ve ilgililerin raporlarını ve her türlü delili göz önünde bulundurur.

(6) TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, müsabakanın tatil kararını uygun görmediği takdirde, müsabakanın başka bir günde yarıda kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, tekrarlanmasına veya yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor