Japonya Dünya Kupası'ndan elenince kahini yediler

Japonya milli takımının Dünya Kupası'ndan elenmesinin faturası, kahin ahtapot Rabio'ya kesildi.

Japonya Dünya Kupası'ndan elenince kahini yediler

Japonya milli takımının Rusya'daki 2018 Dünya Kupasında oynadığı maçların skorlarını doğru tahmin eden kahin ahtapot Rabio, öldürülerek ünlü Japon yemeğinde kullanıldı..

Kahin ahtapot Rabio, Japonya'nın Kolombiya'yı yeneceğini, Senegal'le berabere kalacağını ve Polonya'ya yenileceğini tahmin etmişti. Ancak ahtapotu yakalayan Kimio Abe, onu yiyecek olarak kullanmanın daha "karlı" olduğuna karar verdi.

KAHİNİ YEMEK YAPTILAR

Satılan Rabio öldürülerek bir Japon yemeği olan sashimi yapımında kullanıldı. Ahtapotun 28 Haziran'da oynanan Japonya - Polonya maçından önce öldürüldüğü ortaya çıktı. Japonya maçı 1-0 kaybetmişti.

DAHA ÖNCE DE KAHİN PAUL VARDI

Ahtapot tahminlerini havuzun her birine yem konmuş farklı bölümlerine ilerleyerek yapıyordu. Havuzda galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik yazan üç ayrı bölüm bulunuyordu.

Rabio uluslararası turvunalarda öngörülerine başvurulan ilk ahtapot değildi. 2010'daki Dünya Kupasında Almanya'da bir akvaryumda yaşayan ahtapot Paul, 6 maçın sonucunu doğru tahmin etmişti.

Paul yemek olmak yerine 2012'de yaşadığı akvaryumda öldü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler