Herkese VAR fenere YOK!

Fenerbahçe-Başakşehir maçında ‘VAR’ arızalandı, nizami gol geçersiz sayıldı

Herkese VAR fenere YOK!

Spor Toto Süper Lig 8. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta ilginç bir pozisyon yaşandı. Karşılaşmanın 82. dakikasında Başakşehir'in bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken 80. dakikada 'VAR' sistemi arızalandığı için pozisyona bakılamadı.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Fenerbahçe’ye konuk olan Medipol Başakşehir, son anlarda bulduğu golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesiyle şoke olurken golden birkaç dakika önce ‘VAR’ sisteminde yaşanan teknik arıza nedeniyle pozisyonun kontrolü yapılamadı.

Maçın 82. dakikasında Edin Visca sağ kanattan ceza sahası içine girdi. Yaptığı ortayı boş pozisyondaki Elia ağlara gönderdi ve Başakşehir’i 1-0 öne geçirdi.

Ancak öncesinde yan hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal ederken maçın 80. dakikasında ‘VAR’ sistemi arızalandığı için pozisyonun tekrarına bakılamadı.

Başakşehirli futbolcular pozisyonun ofsayt olmadığı konusunda itirazlarda bulunsa da hakem Ali Palabıyık pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi.

Yaşanan bu pozisyonun ardından 85. dakikada ‘VAR’daki arıza giderildi ve sistem yeniden devreye girdi.

ELIA’DAN MAÇ SONU TEPKİ

Öte yandan Başakşehir’in yıldızı Eljero Elia, maçtan sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Yemin ederim bunun futbolla alakası yok. Golümü çaldılar” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor