Fenerbahçe elendi

Fenerbahçe: 1 - Benfica: 1 | MAÇ SONUCU

Fenerbahçe elendi

Fenerbahçe - Benfica maçının dakika dakika özeti HTSPOR ARENA'da... Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Portekiz ekibi Benfica ile 1-1 berabere kalarak Devler Ligi'ne veda etti. UEFA'nın yeni statüsüne göre; Benfica'ya elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne direkt olarak gruplardan katılacak. 

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Portekiz ekibi Benfica ile 1-1 berabere kaldı ve Devler Ligi'ne veda etti... Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hasreti 10 yıla çıktı... UEFA'nın yeni formatına göre; Sarı-Lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'ne direkt olarak gruplardan katılacak. 

Lizbon'daki ilk maçı Franco Cervi'nin tek golüyle 1-0 kaybeden Fenerbahçe, Benfica'yı Kadıköy'de konuk etti...

Benfica, 25. dakikada Gedson Fernandes'in attığı golle temsilcimiz karşısında 1-0 öne geçti: Sağ kanattan topla ilerleyen Eduardo Salvio topu ceza sahası yayında bulunan Nicolas Castillo'ya aktardı. Castillo bekletmeden tek pas ile Gedson Fernandes'i buluşturdu. Fernandes tek vuruşla topu ağlara gönderdi...

45+1. dakikada Fenerbahçe, Alper Potuk ile 1-1 lik beraberliği yakaldı: Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım'in yaptığı ortaya iyi yükselen Alper Potuk, Alex Grimaldo'nun üzerinden sağ tarafa doğru kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. 

Mücadelenin ilk 45 dakikası bu sonuçla tamamlandı.

Tur için 2 gole ihtiyacı olan Fenerbahçe'de teknik direktör Cocu, Valbuena'nın yerine Barış Alıcı'yı, Mehmet Topal'ın yerine ise Soldado'yu oyuna dahil etti.

Fenerbahçe bulduğu pozisyonları değerlendiremezken, Portekiz ekibi oyun sonlarına doğru tamamen kapandı... 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi rüyası yine kısa sürdü. Sarı-Lacivertliler yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarından devam edecek.

Benfica ise Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler