Erdoğan kulüplerin beklediği yasayı onayladı!

Yasa dün yürürlüğe girdi

Erdoğan kulüplerin beklediği yasayı onayladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün onayladığı yeni yasaya göre; sporculara ödenen gelir vergisi tutarları amatör şubelerde kullanılmak üzere kulüplere geri verilecek

Özellikle birçok branşta sporcusu olan büyük kulüplerin beklediği yasa, dün itibariyle yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7103 sayılı "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u onayladı. Kanunla, Türk sporunun ve amatör spor kulüplerinin desteklenmesi amacıyla düzenleme yapılıyor. Sporculara ödenen ücretlerden kesilen gelir vergisi tutarları, ödemeyi yapan kulüp ve şirketlere iade edilecek, bu tutarlar amatör sporcuların ücretlerinde kullanılacak. Bu sayede başta basketbol ve voleybol olmak üzere birçok branşta yaptıkları harcamalarla bütçe açığı veren kulüplerin maddi olarak rahatlaması öngörülüyor. Aynı zamanda kulüplerin olimpik sporlara da daha fazla yatırım yapması hedefleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor