Düzyurt’un mimarı Ömer Hoca bıraktı 

Tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak olan Turuncu-Yeşillilerde ayrılık 

Düzyurt’un mimarı Ömer Hoca bıraktı 

3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Düzyurtspor’da bir devir kapandı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kongrede Trabzonlu İşadamı Celil Hekimoğlu ve ekibine kulübü devreden Turuncu-yeşilliler sezonu Cizrespor galibiyetiyle 45 puanla 9’uncu sırada kapattı. Önümüzdeki sezon Trabzon FK ismiyle mücadele edecek olan Düzyurtspor’da bir de ayrılık gerçekleşti. Düzyurtspor’un mimarlarından 2. Amatör Küme’den 2. Lig’e kadar uzanan kocaman bir serüvenin her kademesinde yer alan Teknik Direktör Ömer Ortakudaş ayrılık kararı aldığını açıkladı. 

Sezonu bitirip kulübü Celil Hekimoğlu’na teslim ettiklerini ifade eden Ortakudaş, “Şuanda kulübün resmi başkanı Celil Hekimoğlu’dur. Kendileriyle beraber yaptığım görüşmelerde, bizim kulübün içerisinde olmamı söylediler. Ancak ben de onlara farklı kulüpte teknik direktörlüğe devam edeceğimi ifade ettim. Ama kulüp yine bizim kulübümüz. Çok güzel anılar biriktirdim. 15 yıldır bir arada olduğum insanlara, eski yöneticilere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

3-5 ay sonra yeni projelere yelken açacağını ifade eden Ortakudaş, “Daha farklı projeler içerisinde yer alabilirim. Yeni bir başlangıç yapabiliriz. İmkan sıkıntısı olan kulüpte çalıştık. İstediğimiz futbolcuları alamadık. Her devre arası futbolcu gönderdik. Bunu da misyonumuz çerçevesinde yaptık. Hedefimiz futbolcu yetiştirip genç nesillerden birkaç kişiye ekmek kazandırabilmekti. Çok şükür Süper Lig’e kadar oyuncu verdik. Ancak bundan sonra ben de başarı yapmak isteyen bir kulüpte şansımı denemek için böyle bir karar aldım” dedi. 

Düzyurt’ta farklı bir proje gerçekleşebileceğinin zemini olduğunu dile getiren Ortakudaş, “1-2 sene içerisinde yeniden bir oluşuma gidebilirler. Kulübün mevcut 2 . Amatör Küme’de kurulmuş ancak aktif olmayan bir kulübü var. Orada yeni bir yapılanmaya gidebilirler..  Ancak ben o yapının içerisinde de olmayacağım” şeklinde konuştu. 

Sezonun genel değerlendirmesini yapan Ortakudaş, “Çok iyi başladık. İlk devre istediğimiz gibi bitti. İkinci devrede işler yolunda gitmedi. Çok önemli bir oyuncumuzu gönderdik. Ardından yerini doldurabilecek bir oyuncuyu kadroya katamadık. Ardından sakatlıklar, cezalılar, bireysel hatalardan yenilen goller, hakem hataları da eklenince 7-8 maç gibi uzun bir süre galibiyet elde edememiştik. İyi oynadığımız maçları da kazanamadık” dedi. 

Gol yollarında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Ortakudaş, “Futbol şansı da yanımızda olmadı . Ancak biz bahanelerin ardına sığınmıyoruz. Çok gol kaçırdığımız maçlar oldu. Play-Off içerisinde bulunan konumdan, son 3 haftaya kadar kovalasak da sonunu getiremedik. Oyuncu katmaktansa oyuncu verdik. Zaten bunu gerçekleştirebilseydik en kötü ihtimalle Play-Off’un içerisinde sezonu tamamlardık. 

Trabzon’un kendilerini kabullenmediğini ifade eden Ortakudaş, “Sürekli Play-Off’u kovalayan başarı peşinde koşan bir takımdık. Ayrıca federasyondan gelen parayla bütçesini çevirebilen belki de ülkede SGK’ya bile borcu olmayan tek takım bizdik. Ama içeride 40-50 kişiye maç oynadık. Son 1 yılda bu durum beni tüketti. Açıkçası beni biraz da kenarda tutan en büyük etken buydu. Sonuçta takım Play-Off’a gidiyor son 5 maç var. Ahmet Suat’ta maç oynanıyor izleyen sayısı 70 kişi. Zaten bu kişiler de sporcuların aileleri” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor