Dünya kupasında ilk finalist belli oldu

Dünya Kupasında ilk finalist Belçika Fransa maçı sonrasında belli oldu.

Dünya kupasında ilk finalist belli oldu

Dünya Kupasında Yarı final maçında Belçika ile Fransa karşı karşıya geldi.

Karşılaşma sonucunda Fransa 51. dakikada Umtiti'nin kaydettiği golle Belçika'yı 1-0 mağlup ederek ilk finalist oldu.

Fransa finalde İngiltere - Hırvatistan maçının galibi ile karşılaşacak. 

Belçika Kralı Philippe, Kraliçe Mathilde ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yarı finali birlikte izledi.

Fransa mücadeleye Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Kante, Pogba, Griezmann, Mbappe, Matuidi, Giroud 11'iyle başladı.

Belçika ise Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Chadli, Dembele, Witsel, Fellaini, De Bruyne, Hazard, Lukaku 11'iyle sahadaki yerini aldı.

Yüksek tempoda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Fransa, 51. dakikada golü buldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Umtiti, Fellaini'den önce yükselerek kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu.

Golden sonra iki takım da gol fırsatları yakalasa da skor değişmedi. Fransa mücadeleden 1-0 galip ayrılarak, adını finale yazdırdı.

Stat: Saint Petersburg

Hakemler: Andres Cunha, Nicolas Taran, Mauricio Espinosa (Uruguay)

Fransa: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante, Matuidi (Dk. 86 Tolisso), Mbappe, Griezmann, Giroud (Dk. 85 Nzonzi)

Belçika: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Witsel, Chadli (Dk. 90+1 Batshuayi), Dembele (Dk. 60 Mertens), Fellaini (Dk. 80 Carrasco), De Bruyne, Eden Hazard, Lukaku

Gol: Dk. 51 Umtiti (Fransa)

Sarı kartlar: Dk. 63 Eden Hazard, Dk. 71 Alderweireld, Dk. 90+4 Vertonghen (Belçika), Dk. 87 Kante, Dk. 90+3 Mbappe (Fransa)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor