'Altyapı için de oyuncu arıyoruz '

Hüseyin Tok, Trabzonsporluların gönlüne 61 Hüseyin olarak düştü. Efsane kadroda yer aldı.

'Altyapı için de oyuncu arıyoruz '

Hüseyin Tok, Trabzonsporluların gönlüne 61 Hüseyin olarak düştü. Efsane kadroda yer aldı. Tok, son sekiz yıldır İstanbul'daki Trabzonspor Futbol Okulları'nın başında genel koordinatör. Okullarda yedi yüz elli öğrenci Trabzonspor formasıyla futbol öğreniyor, kendini geliştiriyor. Tok, aynı zamanda Trabzonspor Futbolcu İzleme Komitesi'nin de üyesi. Yani aktif olarak dünyanın her yerinde oyuncu izliyor, rapor tutuyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul 1967 Trabzonsporlular Derneği'ni ziyarette kendisine birkaç soru sorduk o da cevapladı. Daha çok gelecek sezon izlenen oyuncuların kim olduğunu ve ülkelerini merak ettik ama Hüseyin Tok, net bir şey olmadan konuşmanın doğru olmadığını ve bu konular için daha erken olduğunu ifade etti. Ancak cümleleri arasında çok ilginç bir şey dikkatimizi çekti. O cümle neydi?

İzleme komitesi, sadece A takım için oyuncu izlemiyor. PAF ve diğer küçük yaş grupları için de tarama çalışmaları yapıyor.

Yani Almanya'da, Belçika'da, Brezilya'da sadece A takım için değil altyapılar için de oyuncu izlendiğini öğrenmiş olduk. Tok, iyi oyuncunun vatanının olmayacağını ifade ederek, İyi oyuncu olduktan sonra ülkesinin önemi yok. Sadece A takımlar için değil, altyapılar için de bu önemli. 19-20 yaş civarında, oyunu hızlı oynayabilen, hızlı düşünebilen oyuncular arıyoruz. Bulduğumuz da kaçırmak istemiyoruz ifadelerini kullandı.

Hüseyin Tok, futbol okullarıyla ilgili başka önemli bir şey daha söyledi. İstanbul'da pilot takım. Trabzonspor'un İstanbul'da bir pilot takımı olması durumunda futbol okullarından daha fazla kazanımlar elde edileceğini de ayrıca dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor