Kandil'e bomba yağdırdık!

Yerel kaynaklar, TSİ 19.00'da başlayan bombalamanın bir saat sürdüğünü ve sivil can kaybının olmadığını belirttiler.

Kandil'e bomba yağdırdık!

Yerel kaynaklar, can kaybı olmadığını açıkladı. Yerel kaynaklar, TSİ 19.00'da başlayan bombalamanın bir saat sürdüğünü ve sivil can kaybının olmadığını belirttiler.

Kaynaklar; Alires, Kaletokan ve Kortek bölgelerinin Türk savaş uçakları tarafindan bir saat süre ile bombalandığını, Türk savaş uçaklarının operasyon başlattığı saatlerde ise İran topçu birliklerinin de Kuşka, Kortek, Rizgi, Suredi, Meledo bölgelerindeki PJAK mevzilerini top ateşine tuttuğunu belirttiler.

Bugün gerçekleştirilen hava operasyonu, 1 Ocak 2009 tarihinden sonra Irak hava sahasının kontrolünün Iraklıların eline geçmesinin ardından yapılan ilk hava operasyonu oldu.

SINIRDA UÇAK HAREKETLİLİĞİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bugün akşam saatlerinde yoğun bir şekilde uçak hareketliliği yaşandı.

Saat 18.00'dan itibaren uçuş yapan Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Yüksekova ve Şemdinli ilçesi üzerinden Irak yönüne doğru gittiler.

PKK terör örgüne karşı operasyonlarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlerin muhtemel geçiş noktalarını kontrol altında tutarken, operasyonlarını da aksatmıyor. Bugün akşam saatlerinde savaş uçaklarının Hakkari'nin Yüksekova İlçesi üzerinden geçerek, Türkiye'nin İran ve Irak sınırına yakın bir noktada bulunan Şemdinli üzerinden Irak yönüne doğru gittikleri gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem