Ali Han Aydın: "Hayallerimin peşinden koşuyorum"

1461 Trabzon'un genç oyuncusu Ali Han'dan samimi açıklamalar.

Ali Han Aydın: "Hayallerimin peşinden koşuyorum"

1461 Trabzon'un genç yıldız oyuncusu Ali Han Aydın önemli açıklamalarda bulundu.

Futbola Trabzonspor altyapısında başladığını söyleyen Ali Han Aydın güzel şeyler başarmak için çabaladığını ve hayallerinin peşinden koştuğunu söyledi. 

İşte Ali Han Aydın'ın verdiği ropörtaj;

“1461 Trabzon çok büyük bir fırsat. Çünkü burada top oynayan futbolcunun gösterecek olduğu iyi bir performans Trabzonspor’un kapısını aralar"

Öncelikle seni tanıyalım. Ali Han Aydın kimdir? Futbol ile tanışması nasıl oldu?

1998 yılında Trabzon'da doğdum. Futbola Trabzonspor'un altyapısında başladım. Altyapıda tüm yaş kategorilerinde Bordo-Mavili formayı giydikten sonra Kocaelispor'a gittim. Burada ise bir yıl kaldıktan sonra sezon başında 1461 Trabzon'a geldim. Şimdi 1461 Trabzon forması ile güzel işler yapmak, güzel şeyler başarmak için çabalıyorum. Hayallerimin peşinden koşuyorum.

1461 Trabzon birbirinden kaliteli genç futbolculardan kurulu bir takım. Forma rekabeti için neler söylemek istersin?

Forma rekabeti takımımız için gerçekten önemli. Örnek verecek olursak, bir maç iyi oynamadığımız zaman, diğer hafta yerimize arkadaşımız oynar. Bence başarıya giden yol rekabetten geçiyor.

Başarı için sence ne gerekli?

Başarı için şehrin pozitifliği çok önemli ve bu kesinlikle takıma yansımalı. Bizim takımımız birlik ve beraberlikle geçmiş yıllarda PTT Birinci Lige çıkmıştı. Herkes bu markayı korumak için çaba sarf etmeli. 1461 Trabzon, her zaman potansiyeli yüksek ve üst ligde olması gereken bir takım. Çünkü biz Trabzonspor'un pilot takımıyız.

Maçlarda kendini hangi konularda hatalı buluyorsun? Bunları nasıl telafi ediyorsun?

Hatalarımı kendi mevkimde oynayan iyi oyuncuları izlerken daha iyi anlıyorum. Bunun yanı sıra hocalarımız zaten her zaman hatalarımızda uyarırlar, telafi ettirirler. Kendimi yıpratmadan çalışıyor ve daha da gelişmeyi deniyorum.

Sence altyapıdan gelen bir futbolcu için 1461 Trabzon’un katkıları nelerdir?

Trabzonspor altyapısı diğer bütün takımların altyapılarından farklı bir çalışma sistemine sahip. Yaptığımız çalışmalar çok daha kapsamlı. O nedenle Trabzonspor altyapısından aldığımız eğitim tartışılamaz. Trabzonspor altyapısında oynadığım yıllarda Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu'nun bende büyük emeği vardır. Sadi Tekelioğlu ile çalışmanın çok faydalarını gördüm. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim.

Takım içinde ortam nasıl? Arkadaşların için ne söylersin?

Özellikle Trabzonlu olduğum için 1461 Trabzon'da hiç sıkıntı çekmedim. Kulüpteki hemen hemen herkesi daha önce tanıyordum. Tesis olarak, çalışanlar olarak hepsi çok iyi. Arkadaşlık üst seviyede. Burada biz bir aile gibiyiz. Trabzon'da futbol oynayanlar için 1461 Trabzon çok büyük bir fırsat. Çünkü burada top oynayan futbolcunun gösterecek olduğu iyi bir performans Trabzonspor kapısını aralar. Takımdaki arkadaşlarım da bunun bilincinde çalışıyorlar.

Gelecek için hedeflerinden bahseder misin?

Her futbolcunun bir hedefi vardır. Benim de hedeflerim var. Öncelikle 1461 Trabzon’da başarılı bir sezon geçirmek, Daha sonra Trabzonspor'da uzun yıllar kalmak ve Avrupa'ya gitmek.

Kulüpte yakın olduğun arkadaşların var mı?

Kulüpte birçok yakın arkadaşım var. Bunlardan en yakın olduğum Ahmet Eren, Yağız, Savaş, Furkan Taş, Mert, Uğur. Bu arkadaşlarımla birlikte hem kulüp içinde, hem de kulüp dışında sürekli beraberiz.

Enerjini nasıl koruyorsun?

Öncelikle yememe içmeme ve uyku düzenime çok dikkat ediyorum.

Saha dışında nasıl birisin? Futbol dışındaki zamanlarını nasıl değerlendirirsin?

Saha dışında hırslı bir yapım yok. Ailemle vakit geçirmeyi severim. Arkadaşlık benim için önde gelir. Bu nedenle tüm arkadaşlarıma zaman ayırmaya çalışıyorum. Farklı şehirleri gidip görmeyi seviyorum.

Her genç oyuncunun kendisine örnek aldığı isimler vardır. Sen kendine kimleri, hangi özellikleri sebebiyle örnek alıyorsun?

Örnek aldığım bir futbolcu yok. Ancak sürekli maçlarını takip ettiğim, bana olumlu şeyler katabileceğine inandığım Modric ve Kroos var. Bu iki futbolcuyu özellikle takip ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor