Yurt dışında dün itibariyle kullanılan oy sayısı

Gümrük kapılarında ise oy verme işlemi 1 Kasım’a kadar sürecek. Türkiye, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimine hazırlanırken, 54 ülke ve 113 temsilcilikte oy verme süresi bugün sona erecek. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 8 Ekim'de

Yurt dışında dün itibariyle kullanılan oy sayısı

Gümrük kapılarında ise oy verme işlemi 1 Kasım’a kadar sürecek.

Türkiye, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimine hazırlanırken, 54 ülke ve 113 temsilcilikte oy verme süresi bugün sona erecek. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 8 Ekim'den itibaren oy vermeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği oy kullanma günlerine göre bazı ülkelerde gurbetçiler dünden itibaren sandığa giti. Bazı ülkelerde ise bugün sandık başına gidilecek. Böylece yurt dışında yaşayan Türkler için toplam 54 ülke, 113 temsilcilikteki oy kullanma işlemi tamamlanacak.

DÜN İTİBARİYLE 890 BİN KİŞİ OY KULLANDI

1 Kasım seçimleri için 2 milyon 867 bin 658 bin seçmen, 54 ülke 113 seçim bölgesinde sandık başına gidiyor. Dün itibarıyla 890 bin kişinin oy kullandığı belirtildi. Bu arada YSK, yurt dışındaki seçmenlere kolaylık amacıyla 24-25 Ekim günlerinde oy kullanma saatlerini uzatırken ve temsilciliklerdeki kabin sayılarını artırdı.

GÜMRÜK KAPILARINDA 1 KASIM'A KADAR SÜRÜYOR

Ayrıca yurt dışındaki seçmenler 1 Kasım saat 17.00'ye kadar 30 gümrük kapısında oy kullanabilecek.

KURYELERLE GETİRİLECEK

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı saklama kurulları, oyları, yine siyasi parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu ulaştırma komisyonlarına teslim edecek. Oylar, bu komisyon nezaretinde uçaklarla Türkiye'ye taşınacak. Uçaklarda komisyonların dışında Dışişleri Bakanlığı ve YSK görevlileri de bulunacak. Bazı temsilciliklerdeki oylar ise diplomatik kurye ile Türkiye'ye getirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler