Yıldırım'dan Almanya'ya rest!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım göreve gelmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapıyor.   Ziyaret öncesi gazetecilere de açıklama yapan Yıldırım Almanya'daki sözde soykırım oylaması ile ilgili "Çıkarsa bizim için yok hükmündedir.

Yıldırım'dan Almanya'ya rest!
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım göreve gelmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapıyor.
 
Ziyaret öncesi gazetecilere de açıklama yapan Yıldırım Almanya'daki sözde soykırım oylaması ile ilgili "Çıkarsa bizim için yok hükmündedir." dedi.
 
"SOYKIRIM OYLAMASI" İYİ NİYETLİ DEĞİL"
 
İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:
 
"(Almanya'daki sözde soykırım oylaması) Bu oylama çok saçma bir oylama. 1. dünya Savaşı şartlarında yaşanmış sıradan olaylardan biri. Bunlar iyi niyetli değil. Biz bütün dünyaya diyoruz ki, her şey incelensin. Bunu tarihçiler yapsın.
 
"ERDOĞAN MERKEL'İ ARAYARAK UYARIDA BULUNDU"
 
Sayın Cumhurbaşkanı sayın Merkel'i aradı ve uyarıda bulundu. 3.5 milyon Türk seçmeni rahatsız edici bir karar olmaz. Çıkarsa bizim için hükümsüzdür. Ama çıkmasını da istemiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset