Yerli otomobili hedef alan medyaya tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobile saldıran bir kısım medyaya, "Birileri hemen gazetelerinde "milli değil, devşirme', "yerli değil, çakma" diye manşet atarak projeyi sabote etmeye çalıştı. Bunların testisinin içinde yerli ve milli olan düşmanlık olunc

Yerli otomobili hedef alan medyaya tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobile saldıran bir kısım medyaya, "Birileri hemen gazetelerinde "milli değil, devşirme', "yerli değil, çakma" diye manşet atarak projeyi sabote etmeye çalıştı. Bunların testisinin içinde yerli ve milli olan düşmanlık olunca dışarı da o sızıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 3. havalimanı finansmanı imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artan özgüveninin birilerini rahatsız ettiğini vurgulayarak, "Bu rahatsızlığın farklı araçlarla dışa vurulduğunun da farkındayız. Bahane olarak kullanılan sebeplerin ötesindeki asıl mesajları da gayet iyi biliyoruz. Türkiye'nin 90 yıllık tarihi bir yönüyle bu mücadelelerin tarihidir. Türkiye'nin önü diğer devletlerden ziyade üretmeden, çalışmadan kazanmaya alışmış içerideki bir grup tarafından kesilmiştir. Bu ülkenin potansiyeline inanan iş adamları, siyasetçiler, hayalperest ilan edilerek karalama kampanyaları hedefi olmuştur. Rahmetli Menderes, Özal, Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, devrim otomobili bu lobinin hedefi olmuştur. İnşa etmeye gayret eden herkes bu yıkım ekibimin saldırılarına maruz kalmıştır. Nur Demirağ uçak fabrikası kurmuş, sonra önünü kesmişlerdir. Ülkemizde barınamayan birçok parlak beyin maalesef yurt dışına kaçmış, projelerini o ülkelerde gerçekleştirmenin yollarını aramıştır. Milli projelerimizin nasıl baltalandığını, nasıl emekleme evrelerinde çelme takıldığını görürsünüz. Aynı lobi bugün de sabotajlara devam ediyor" diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL ÇALIŞMALARINI HEDEF ALANLAR

2013 yılında yaşanan Gezi olaylarının hedeflerinden birinin de yeni havalimanı projesi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Paralel ihanet çetesinin yürüttüğü operasyonların hedefi de bu proje için elini taşın altına koyan firmalarımızdı. Marmaray ile ilgili yapılanları hepimiz hatırlıyoruz. Marmaray bundan dolayı yaklaşık 4 yıl gecikti. Geçen hafta Bilim Bakanlığımız mili araba projemizin ilk prototiplerini paylaştı. Birileri hemen gazetelerinde "milli değil, devşirme', "yerli değil, çakma" diye manşet atarak projeyi sabote etmeye çalıştı. Oysa bu çalışma dünyada nasıl yapılıyorsa ülkemizde de o şekilde yapılıyor. Aynı şeklide havalimanı için de başka bir ülke yapınca "tarihi yatırım" diye alkışlayanlar, Türkiye yapınca çevre ve doğa hassasiyeti gündeme getirdiler. Testinin içinde ne varsa unutmayın dışına da o sızar. Bunların testisinin içinde yerli ve milli olan düşmanlık olunca dışarı da o sızıyor. Biz eserlerimizle konuştuk. Hayata geçirdiğimiz mega projelerle konuştuk. Biz hizmetlerimizle konuşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yerli otomobili hedef alan medyaya tepki

Yerli otomobili hedef alan medyaya tepki

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler