Yeni Bakanlar Kurulu listesinde dikkat çeken datay

Başbakan Yardımcıları'nın görev dağılımları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genelgesi ile belirlenecek. MHP'den Ak Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının koordinasyonu ve izlenmesi görevinin verilmesi bekleniyo

Yeni Bakanlar Kurulu listesinde dikkat çeken datay

Başbakan Yardımcıları'nın görev dağılımları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genelgesi ile belirlenecek. MHP'den Ak Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının koordinasyonu ve izlenmesi görevinin verilmesi bekleniyor.

 MGK'NIN DA SAYISI ARTTI

 Yeni hükümet listesinin dikkat çeken özelliklerinden biri eski kabinelerde 4 olan başbakan yardımcısı sayısının 5'e çıkmış olması. Bu durumda Milli Güvenlik Kurulu'nun üye sayısı da bir kişi artacak. 5 Başbakan Yardımcısı'nın görev alanları genelge ile belirlenecek. Şu kuruluşlar doğrudan Başbakan Davuoğlu'na bağlı olacak:

 *Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği *Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı *Diyanet İşleri Başkanlığı *Toplu Konut İdaresi Başkanlığı *Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı

 HÜKÜMET SÖZCÜSÜ

 Numan Kurtulmuş'un Hükümet Sözcülüğü görevinin yeni kabinede de sürmesi bekleniyor. İnsan hakları ve ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon görevi Kurtulmuş'a verilebilir.

Kurtulmuş'a bağlanacak kurumlar arasında; Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu sayılıyor.

EKONOMİNİN KOORDİNASYONU

 Ekonomik konularda genel koordinasyon görevinin Mehmet Şimşek'e verilmesi bekleniyor. Geçmiş dönemlerde Ali Babacan ile daha sonra Cevdet Yılmaz, şu kurumlardan sorumluydu:

 *Hazine Müsteşarlığı

*T.C Merkez Bankası

*T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü

*Türkiye Halk Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü *Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü *Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü *Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Genel Müdürlüğü *Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı *Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu *Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu

  KAMU DİPLOMASİSİ GÖREVİ

 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın kamu diplomasisiyle ilgili işlerden sorumlu olması bekleniyor.

Akdoğan'ın sorumlulak alanı içinde; Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı T.A.Ş Genel Müdürlüğü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gibi önemli kamu kuruluşları yer alabilir.

 TÜRKEŞ'E MGK KARARLARININ KOORDİNASYONU GÖREVİ

 MHP'den Ak Parti'ye geçerek milletvekili seçilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e MGK kararlarının koordinasyonu ve izlenmesi görevinin verileceği konuşuluyor.  Türkeş'in sorumlu olacağı kuruluşlar içinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı sayılıyor.

 Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a, ekonomik konularda görev verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Lütfi Elvan'ın, Başbakan Davutoğlu'nun özel önem verdiği bir dizi açılım projelerinde önemli koordinasyon görevleri üstlenebileceği üzerinde duruluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler