Vizeler ondan sorulur

Ankara kulisi...

Vizeler ondan sorulur
Geçenlerde gazetelere şöyle bir haber yansıdı: “İzmir’in Seferihisar ve Buca ilçeleriyle Antalya’nın Döşemealtı ilçesinin belediye başkanlarına yurtdışına çıkış yasağı getirildi.”

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELER

Hepsi sosyal demokrat belediyeler. FETÖ ile mücadele kapsamında getirilen bir yasak mı? Neden bu belediyeler? Arkadaşlarımız bu soruların yanıtını aradı ve şu ilginç sonuçlara ulaştı:

Malumunuz; 15 Temmuz’dan sonra kamu çalışanların yurtdışına çıkışları kontrol altına alındı. Bir kamu çalışanı, görevli değilse, kurumundan izin almadan yurtdışına çıkamıyor. Yurtdışı görevleri de ilgili bakan tarafından onaylanmadan verilmiyor. Belediye başkanlarının yurtdışı çıkışları da haliyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayına bağlı.

Peki üç belediye başkanına yasak mı konuldu? Cevap: Hem evet hem hayır. 

Hayır, çünkü belediye başkanlarının şahıslarına yönelik herhangi bir yurtdışı yasağı bulunmuyor.

Evet, çünkü başkanlar izin alamadıkları için OHAL uygulamaları nedeniyle yurtdışına çıkamayacaklar ve bu da bir nevi yasak anlamına geliyor. Ayrıca, bu yasak sözkonusu üç başkan ile ilgili yasak değil.

AK PARTİLİ BAŞKAN DA GİDEMEDİ

Soylu’nun bugüne dek yurtdışı seyahat talebinde bulunan 20’den fazla belediye başkanına izin vermediği konuşuluyor. Üstelik bu belediye başkanları arasında 1 günlüğüne Moskova’ya gitmesi gereken AK Partili bir büyükşehir belediye başkanı da var. 

Öyle anlaşılıyor ki belediye başkanları için yönettikleri şehir Türkiye’nin ilk 5 büyük şehri içinde olsalar bile, gidecekleri ülkenin vizesini almak yetmiyor. Önce Bakan Soylu’dan vize almaları gerekiyor.

Hürriyet / Ankara Kulisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset