Veysel Eroğlu Trabzon meyvesi için ağaça tırmandı. Trabzon Hurması faydaları

Haber61 – Haber Servisi – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şifası ile dünyaya ün salmış Trabzon Hurmasını toplamak için ağaca tırmandı.

Veysel Eroğlu Trabzon meyvesi için ağaça tırmandı. Trabzon Hurması faydaları

Haber61 – Haber Servisi – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şifası ile dünyaya ün salmış Trabzon Hurmasını toplamak için ağaca tırmandı. Eroğlu’nun en sevdiği meyveler arasında Trabzon Hurmasının da bulunduğu biliniyordu. Bakan Eroğlu, “ Trabzon Hurmasını yemek kadar toplamakta güzel.”dedi.

trabzon-hurmasi-toplarken-bakan-veysel-eroglu.jpg

TRABZON HURMASI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Görünüşüyle domatesi andıran Trabzon hurması, sağlık açısından tam bir şifa kaynağıdır. İçerdiği antioksidanlar ve zengin vitaminler sayesinde birçok hastalığa iyi gelen bu meyvenin en önemli özelliği ise kansere karşı koruyucu olması.

‘Cennet hurması’ olarak da bilinen Trabzon hurmasının faydaları saymakla bitmiyor:

trabzon-hurmasi.jpg

* Kalp-damar ve sindirim sistemi hastalıklarını iyileştirici özelliğe sahiptir, bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlar.

* Protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri bakımından zengin olduğundan, kansızlık ve vitamin eksikliğine iyi gelir.

* Mide ve bağırsak hastalıklarını da tedavi edici özelliklere sahiptir. Zengin bir lif kaynağı olduğundan ishal ve bağırsak iltihabı gibi rahatsızlıkları giderir.

* Kolesterol ve tansiyonun düşmesine yardımcı olur. İştah açıcıdır.

* Meyvenin suyu hipertansiyon tedavisinde kullanılabilir.

* Bağırsak florasındaki bakterileri dengelediği için kabızlığa da iyi gelir. On iki parmak bağırsağı şikâyetlerini giderir.

* Vücutta dokuların bakım ve onarımına katkı sağlar, yeni hücrelerin oluşmasına yardımcı olur.

* Yaprakları kaynatılıp saç ve cilt temizliğinde kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset