Verdiği sözlerin not edilmesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara verdiği sözlerin not edilmesini, bir gün iktidara gelmeleri halinde bu sözleri tutmazsa bunların yüzüne vurulmasını istedi.Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde partisinin düzenled

Verdiği sözlerin not edilmesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara verdiği sözlerin not edilmesini, bir gün iktidara gelmeleri halinde bu sözleri tutmazsa bunların yüzüne vurulmasını istedi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde partisinin düzenlediği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Hollanda'nın Konya'dan küçük olmasına rağmen 130 milyar dolar tarım ihracatı yaparken, Türkiye'nin sadece 12 milyar dolar ihracat yapmasından yakındı. Kılıçdaroğlu, "Tek bir şey eksik. Namuslu siyaset eksik" dedi.

Türkiye'de siyasetin etnik kimlik ve din üzerinden yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bizi ayrıştırıyorlar, bizi bölüyorlar. Niye ayrışıyoruz, hangi gerekçeyle? Niye kavga ediyoruz kendi aramızda? Gerginlikten bıktım. Bu ülkeye huzuru getirmek istiyorum. Bu ülkeye barışı getirmek istiyorum. Görüşü, inancı ne olursa olsun tüm vatandaşlarıma hizmet etmek istiyorum. İşin özeti budur, siyaset bunun için yapılır."

"ŞEKER FABRİKALARINI ÖZELLEŞTİRMEYECEĞİZ"

Yoksulların çıkarlarını sonuna kadar savunacağını aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yoksulluğu bitireceğini söyledi. Elbistan'da bir şeker fabrikası olduğunu ve işçilerin sorunlarını kendisine anlattığını belirten Kılıçdaroğlu, "CHP döneminde hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Türkiye'deki esnaf, çiftçi, emekli ve taşeron işçisinin güvencesinin kendisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Onlara açık çek veriyorum. Sevgili esnaf kardeşim senin 13 yıldır derdini çözemediler. Emekli aylığı alıyorsun işine gelmedi zaman kesiyorlar neden? Borcu var diye eşine çocuğuna sağlık verilmiyor neden? Vatandaş borç batağında. Dünyanın borcu yıkılmış boynuna. O faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim. Vatandaşı borç batağından kurtaracağım" ifadelerini kullandı.

"VAATLERİMİ NOT ALIN"

Vatandaşlardan 1 Kasım seçimleri için "yetki" isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, sıraladığı vaatlerinin partilileri tarafından not edilmesini ve bir gün iktidara gelmeleri halinde bu sözleri tutmazlarsa, yüzlerine vurmalarını istedi. CHP'nin taşeron işçilerini çıkarıp yeni işçiler alacağına dair propagandalar olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını bildirdi. Bülent Ecevit'in "Ne ezilen ne ezen, insanca bir düzen" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, ülkede terörü bitireceklerini, işçi, emekli ve esnafın ekonomik sorunlarını çözeceğini, öğrencilerin tam gün eğitim göreceğini ve beslenme çantaları taşımayıp öğle yemeklerini okulda ücretsiz yiyeceklerini vaat etti. Öğrenciler için vaadinin kaynağını da açıklayan Kılıçdaroğlu, "Gerekirse boğazımdan kesip öğrencilerin karnını doyuracağım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler