Vehbi Koç: “Dolaylı olarak PKK desteklenmiştir”

Vehbi Koç Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Vehbi Koç: “Dolaylı olarak PKK desteklenmiştir”

Haber61 – Haber Servisi – AK Parti Trabzon 5. Sıra Milletvekili Adayı Vehbi Koç 24 Haziran Seçimlerinde PKK’nın dolaylı olarak desteklendiğini söyledi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti Trabzon 5. Sıra Milletvekili adayı olan ancak sonuçlara göre TBMM’ye gidemeyen Vehbi Koç Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

OYLARDA DUYGUSAL GEÇİŞLER OLDU

Koç, kullanılan oylarda duygusal geçişler olduğunu belirterek, “Her şeyden önce 24 Haziran seçimleri milletimize ülkemize hayırlı olsun diyorum. Sonuçta bir seçimdir ve seçimin kendine göre sonuçları vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 53’e yakın bir oyla hükümet görevini milletten almış olması çok güzel bir şey. Bu demektir ki ülkemiz önümüzdeki 5 yıl içerisinde istikrarlı bir şekilde yönetilecektir. Herhangi bir hükümet krizi söz konusu olmayacaktır. Parlamentonun yapısına gelince çok doğal olarak yeni fikirler ortaya çıkmıştır. İttifaklar oluşmuştur. İttifaklar oluşunca oylarda duygusal geçişler olabilir. Biz şuanda sahada bunu görmekteyiz” dedi.

DOLAYLI OLARAK PKK DESTEKLENMİŞTİR

Seçimlerde PKK’nın dolaylı olarak desteklendiğini sözlerine ekleyen Vehbi Koç, “Bizi üzen bir başka nokta da şudur. Aslında memnun olduğumuz ve daha sonra üzüldüğümüz nokta şudur. Millet İttifakı maalesef oluşum şekli itibari ile en azından biz AK Partililerin içine sinmemiş bir durumdur. Bakıldığında Selahattin Demirtaş’ın İttifak’ın içinde gözüküyor olmamasına rağmen aslanda bal gibi İttifak’ın içerisinde olduğunu görüyoruz. Normalde Selahattin Demirtaş yüzde 8 oy alırken HDP’nin 11.2 oy alması demek ve CHP’nin aynı oranda oy kaybetmesi demek CHP’nin direk olarak HDP’ye destek vermesi demektir. Bundan sonraki seçimlerde yine bu ittifaklar oluşacaktır. Gelecek adına iki ana siyaset kanalı olacaktır. Bakıldığında CHP’nin tutumunu tekrar gözden geçirmesini istiyorum. CHP bugün tamamen HDP’ye payanda olmuş durumdadır. Millet bunu illa ki bir yere not edecektir. Acı olan durum ise Saadet Partisi ve geçmişinde ülkücü olduğunu söyleyen İyi Parti’ye mensup kardeşlerimiz de bu oyunun içerisine gelmiş olmalarıdır. Bilerek veya bilmeyerek, aslında bilmeyerek mantıksız bir şey. Bal gibi de bilerek PKK’nın desteklediği bir siyasi partiyi onlarda desteklemişlerdir. Bugün için bu sonuçlar oluşmuştur. Sonuçta milletin bir kararıdır. İnsanların niyetlerini Siyasi Partilerin gerçeklerini anlamak belki zaman ister. Bir sonraki seçimde Türk toplumu farklı bir değerlendirme illa ki yapacaktır. Ama bugün için bizi üzen noktalar bunlar olmuştur. Dolaylı olarak PKK desteklenmiştir. Parlamentoya girmesine Saadet Partisi, İyi Parti ve CHP vesile olmuştur. Ama her şeye rağmen millet çoğunluğu Cumhur ittifakına vermiştir. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde ülkemiz en iyi şekilde yönetilerek bütün sıkıntılarında arınmış ve siyaseten de safların daha berrak hale geleceği düzenlemeler inşallah 5 yıl sonra karşımıza çıkacaktır” şeklinde konuştu.

BU SONUCU BEKLEMİYORDUM

Vehbi Koç, AK Parti’nin Trabzon’da 1 Kasım’da aldığı 5.’liği koruyacağını düşündüğünü vurgulayarak, “Bu sonucu açıkçası beklemiyordum. AK Parti’nin burada daha önce 1 Kasım’da aldığı 5.’liği muhafaza edebileceğini düşünüyordum. Bu da sonuçta teknik bir hesap. Milliyetçi Hareket Partisi’nden bir parti doğmuştur. Oy potansiyeli bellidir. Dolayısıyla bu oyların kısmen bölünmesi durumunda 5.’lik AK Parti için çok kolay ulaşılabilecek bir sonuçtu. Yalnız gördüğümüz olay şu. Bizim milletin iyi tarafları vardır. AK Parti’ye bugüne kadar gönül veren kardeşlerimiz ittifak olunca, ortaklık kardeşlik olunca bir fedakârlığa gittiler. Cumhur ittifakına MHP’nin vermiş olduğu katkıyı göz önüne alarak bizde karşılığında MHP’yi ödüllendirelim dediler. Bizim de ciddi manada MHP’ye geçişimiz oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Milletin kararıdır. Sonuçta millet kendine vekil seçiyor. Tercihini bu şekilde kullanmıştır. Biz sonuçlara razıyız. Vatana millete hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset