Ve bir ilk yaşandı! 3 isim bir arada..

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Zirvenin ardından bir ilk yaşanarak 3 lider ortak açıklama yaptı.

Ve bir ilk yaşandı! 3 isim bir arada..
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.  Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Zirveden sonra üç lider ortak açıklama yaptı. Üç liderin Çankaya Köşkü’ndeki ortak açıklaması, bir ilk oldu.  Açıklamanın yapıldığı salona gazeteciler ise alınmadı.

3 lider ortak açıklama yaptı

Başbakan Yıldırım: Ülkemizin terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Burada içeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin, bizim için anlamı yoktur.

Bu çerçeved geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında, gerek Suriye'de gerek Irak'ta gerekse yurt içinde, konuları sayın genel başkanlarla paylaşma fırsatı bulduk. Kendilerinin düşüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu, onları da not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu."

Kılıçdaroğlu: "Sayın Başbakan, yaşanan terör olayları dolayısıyla bizleri bilgilendirdi, kendilerine teşekkür ederiz. Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması, teröre karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiği konusunda bir uzlaşmamız oldu."

Terör bir insanlık suçudur. Kendilerine bu konuda önerilerimiz aktardık. Terör olayları bir an önce bitirilmeli. terörle mücadele için kim ön ayak oluyorsa biz de kendilerine destek veririz.

Bahçeli: Başbakanımızın çağrısı üzerine geldik.  Toplantı, milletimizin beklentilerine cevap verebilecek bir olgunluk içerisinde gelişmiştir. Siyasi partiler, terörle mücadelenin kesin ve acımasız bir kararlılıkla sürdürülmesini talep etmektedir

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler