Uslu: MHP bu başkan hakkında soruşturma başlatmalı

TBMM İdari Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İskilipli Atıf Hoca'ya yönelik hakaretlerine tepki gösterdi. Uslu, MHP'nin belediye başkanı hakkında soruşturma başlatmasını istedi.Adana Büyük

Uslu: MHP bu başkan hakkında soruşturma başlatmalı

TBMM İdari Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İskilipli Atıf Hoca'ya yönelik hakaretlerine tepki gösterdi. Uslu, MHP'nin belediye başkanı hakkında soruşturma başlatmasını istedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İskilipli Atıf Hoca'ya yönelik sözlerini ayak üstü söylenmiş sözler olarak değerlendiren ve MHP'nin de Hüseyin Sözlü'yü kınaması gerektiğinin altını çizdi. İskilip'te çok sayıda derneğin ayağa kalktığını, hatta İskilipli Atıf Hoca'nın torunlarından olan Ülkü Ocakları Başkanının da "Ben bir hainin torunu değilim" diyerek tepki gösterdiğini kaydeden Salim Uslu, MHP'nin belediye başkanı hakkında soruşturma başlatmasını istedi.

"SAYIN BELEDİYE BAŞKANI HADDİNİ AŞMIŞTIR"

Teröre karşı düzenlenen bir mitingde Atıf Hoca'nın dolgu malzemesi olarak kullanılmasının büyük yanlış olduğunu değerlendiren Salim Uslu, "Sayın Belediye Başkanı bence haddini aşmıştır. Eğer bilmeden söylediyse burada ciddi bir cehalet var, Atıf Hoca'yı ve onun mücadelesini tanımıyor demektir. Tanımasa bile o mücadele ve o insana hukuksuz bir şekilde idam edildiği için saygı duyması ve Atıf Hoca'nın bir ilim adamı olduğunu bilmesi gerekir. Eğer bilerek yaptıysa bunun kabul edilebilir ve tolere edilebilir bir yanı yoktur. Çünkü, "İşbirlikçi Atıf Hoca" iddiasında bulunmuştur ve "kalleş ruhlu" olmakla itham etmiştir. Oysa Atıf Hoca İstiklal Harbinde Kuva-i Milliye'yi destekleyen açıklamalar yapmıştır. Kuva-i Milliye aleyhinde yayınlanan bildirilere imza koymamıştır ve kendisi ile ilgili spekülasyonları da o günkü gazetelerde tekzip etmiştir. Daha sonra bilahare alınmak üzere idam kararı verilmiştir, 4 gün içinde yargılanıp, savunması dahi alınmadan idam edilmiştir. İdamından 1.5 yıl önce yazdığı bir kitaptan dolayı, yani düşüncesinden dolayı. Oysa düşünceye özgürlük denilen bir ortamda, üstelikte bir ilim erbabının, bir müderrisin düşüncelerine karşı bir tahammülsüzlük vardır ve nitekim Meclis'te bulunan İstiklal Mahkemesi zabıtları incelendiğinde, Atıf Hoca'nın kitapları incelendiğinde gerçek ortaya çıkmaktadır. Ama belli ki, Sayın Belediye Başkanı Atıf Hoca'yı tanımıyor, yazdıklarını bilmiyor. Teröre karşı bir mitingde Atıf Hoca'nın dolgu malzemesi yapılıyor olması yanlıştır" dedi.

"GÖNDERDİĞİMİZ KİTAPLARI OKUYARAK ATIF HOCA'NIN KENDİ AĞZINDAN VE KALEMİNDEN ÖĞRENİR"

İskilipli Atıf Hoca'nın bir devrin din mazlumu, özgürlük mücadelesinde bayrak olmuş bir isim olduğunu kaydeden Salim Uslu, "Atıf Hoca her ne kadar İskilipli ise de aynı zamanda bütün ümmetin gönlünde taht kurmuş bir alimdir. Milli Mücadeleye katkı vermiş bir alimdir. Türkiye'de Cumhuriyetin ve demokratik değerlerin doğru oturması konusunda katkı vermiş bir isimdir. Ama ne yazık ki, hukukçu bile olmayan, kimi milletvekillerinin İstiklal Mahkemelerine atanmasıyla birlikte idamına karar verilmiştir. Ben bunu ayak üzeri söylenmiş sözler olarak kabul ediyorum. Gönderdiğimiz kitapları okuyarak Atıf Hoca'nın kendi ağzından ve kaleminden öğrenir" diye konuştu.

"MHP'NİN DERHAL BU ZATA KARŞI GEREKEN GİRİŞİMLERİ BAŞLATMASI GEREKİYOR"

MHP'nin belediye başkanı hakkında gereken işlemleri başlatması gerektiğinin altını çizen Salim Uslu, "Yapılması gereken, Atıf Hoca'yı ve onun gibi mazlumlara, mağdurlara sahip çıkmak adına, hukukun üstünlüğü adına MHP'nin derhal bir soruşturma başlatması, ya bu zatın kamuoyundan derhal özür dilemesi ya da kendi iç tüzüklerini işleterek bu zat hakkında gereken işlemi yapması gerekir. Geçmişe söverek, geçmişteki ayıpları ve defoları karartarak, yalan söyleyen bir tarihin ağzı ile konuşuyor olmak modern toplum bireylerine yakışmayan bir davranıştır. Hele de kendisini milliyetçi ve muhafazakar olarak tanımlayan bir siyasi parti ile asla bağdaşmaz. MHP'nin derhal bu zata karşı gereken girişimleri başlatması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ÇORUMLULARDAN, İSKİLİPLİLERDEN VE HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Atıf Hoca'nın halka mal olmuş bir isim olduğunu kaydeden ve birlik ve kardeşliğe ihtiyaç duyulduğu bir dönemde Atıf Hoca'nın bu şekilde anılmasının kendilerini üzdüğünü belirten İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ise, "Sayın Belediye Başkanımızın bilgi eksikliğinden dolayı böyle bir tavır içinde olduğunu düşünüyorum. Kendisini basın yoluyla İskilip'e Atıf Hoca'yı ve ailesini daha iyi tanıması adına davet ettik. Kendisine Atıf Hoca'nın kitaplarını gönderdik. Kendisinin Çorumlulardan, İskiliplilerden ve halkımızdan özür dileyeceğini düşünüyoruz. Yapılan talihsiz açıklama hem AK Partilileri hem MHP'lileri son derece üzmüştür" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler