Ümit Özdağ'da Kayyum açıklaması

TRABZON – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili, Zorlu Grand Otelde basın açıklaması düzenleyerek, Kayyum ile ilgili konuştu. Milletvekili Ümit Özdağ,  “Milliyetçi Hareket Partisi gibi tarihi bir partinin kendi kaderiyle ilgili kararı ya

Ümit Özdağ'da Kayyum açıklaması

TRABZON – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili, Zorlu Grand Otelde basın açıklaması düzenleyerek, Kayyum ile ilgili konuştu. Milletvekili Ümit Özdağ,  “Milliyetçi Hareket Partisi gibi tarihi bir partinin kendi kaderiyle ilgili kararı yargıya bırakmadan kendisinin vermesi gerekiyordu” dedi.

Haber61’in haberine göre; MHP Genel Başkanlığına adaylığını yarın Rize’de açıklayacak olan MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, akşam saatlerinde Trabzon’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesine dair açıklamalarda bulunan Özdağ, kararın “Ankara’da hakimler var” dedirten bir gelişme olduğunu söyledi. “Keşke genel merkez de bu karar karşısında olgunluk gösterseydi” diyen Özdağ, “Bugün Türkiye’de uzun zamandan beri olmayan bir şey oldu ve hukuk devleti adına sevindirici bir gelişme yaşandı. ‘Ankara’da hâkimler var’ dedirten bir gelişme oldu bu. Milliyetçi Hareket Partisi’nde olağanüstü kurultay sürecinin önü mahkeme kararıyla açılmış oldu. Bunun için bir yandan büyük bir sevinç duyuyorum öte yandan doğrusu bir burukluğu da taşıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi gibi tarihi bir partinin kendi kaderiyle ilgili kararı yargıya bırakmadan kendisinin vermesi gerekiyordu. Ancak, genel merkezin ısrarla yapmış olduğu bu çağrılara rağmen ve kendisine verilen delegelerimizin imzalarına rağmen, olağanüstü kongreyi toplamamakta direnmesi meselenin bu noktaya gelmesi yol açtı ve karar yargı aracılıyla verildi. Keşke genel merkez de bu karar karşısında olgunluk gösterseydi. Dilerim daha soğukkanlı düşünürler, karara ve onun da ötesinde ülkücü iradenin ortaya koyduğu bu isteğe boyun eğerler ve kendileri de bu sürecin bir parçası olurlar” ifadelerini kullandı.

Özdağ, partinin tarihini iyi bilmek gerektiğini belirterek, “Ben Milliyetçi Hareket Partisi’ne 1965 yılında 4 yaşında babamın kucağında geldim. Bu tarihin bir parçasında rahmetli Alparslan Türkeş’in Rize konusunda söylediği bir tespittir. Diyor ki: ‘Rize’den bir milletvekili çıkardığımız gün Türkiye’de de iktidarız’ Biz o bir milletvekilini almaya gidiyoruz. Yani iktidar yolculuğunu Rize’den başlatmak amacıyla tercih ettik” ifadelerini kullandı.

Demokrasilerde çok adayın olmasının iyi olduğunu kaydeden Özdağ, “Ne kadar çok aday olursa ortaya o kadar program ve program rekabeti çıkar. Bu programlardan hepimizin öğreneceği şeyler var. Çok değerli adaylar var, onlarla ülkücü iradenin önüne birlikte gitmek, programlarımızı paylaşmak bir çatışma içerisinde değil, tatlı bir program rekabeti içerisinde olmanın ben sadece fayda getireceğini inanıyorum. Ben tek adaylı kurultayların çok iyi olmadığına inanıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler