Uğur Bayraktutan polislere verilen taltiflerdeki ayrımcılığı eleştirdi

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, polis teşkilatına yönelik 15 Temmuz öncesi ve sonrası taltiflerin hakkaniyetsiz olduğunu söyledi.

Uğur Bayraktutan polislere verilen taltiflerdeki ayrımcılığı eleştirdi
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, emniyet teşkilatındaki taltiflerin adaletsiz olduğunu ve emniyet mensupları arasında ayrımcılık yapıldını söyleyerek eleştirdi. 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın Meclise sunduğu soru önergesinde; “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünün önlenmesinde üstün gayret gösteren emniyet teşkilatı personeli taltif edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü 81 İl müdürlüğüne göndermiş olduğu talimat doğrultusunda emniyet mensuplarına, görev yaptıkları şube, rütbe ve 15 Temmuz gecesi ve sonrasında gösterdikleri gayretler dikkate alınarak, 2 bin ila 7 bin lira arasında değişen taltif ücreti vereceğini açıklaması kurum içinde büyük rahatsızlıklara neden oldu. Rahatsızlığın nedeni taltif edilmek değil aksine taltiflerin hakkaniyetten uzak şekilde belirlenmiş olması. 15 Temmuzu vatan savunması gören Polis teşkilatı adeta taltife göre vatan sevgimiz belirlendi diyerek yapılan haksız uygulamayı eleştirdi. Hakkaniyetten uzak olduğu iddia edilen taltiflerin doğru belirlenmesi ve aradaki farklılıkların ortandan kaldırılması canını dişine takan şerefli Türk Polis teşkilatını mutlu edecek onurlarının zedelenmesine imkan bırakmayacaktır. Polislerimize taltif verilmesi sevindirici olmakla beraber hakkaniyetten uzak olması ayrımcılığa sebebiyet vermesi de bir o kadar üzücüdür. Polis teşkilatının beklediği en büyük taltif ise benimde 18.11.2015 tarihinde 2/219 esas numarasıyla TBMM Başkanlığına sunduğum kanun teklifindeki Polislerin 3600 ek göstergelerinin verilmesi yönündeki düzenlemedir.

Bu bağlamda; Taltif uygulaması hangi kriterler göz önüne alınarak yapılmıştır? İddia edildiği gibi taltiflerde ayrımcılık söz konusu mudur? 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı mücadele veren polis memurlarından taltif almayan veya düşük taltif alan var mıdır? 15 Temmuz gecesi çalışmayıp, hatta izinde olduğu halde taltif alan var mıdır? Polisimizi ayırmadan kayırmadan verilebilecek en büyük taltif benimde hazırlayıp vermiş olduğum kanun teklifinde sunulan 3600 ek göstergedir. Şanlı Polisimizin ek göstergesini 3600 yapmayı düşünüyor musunuz?” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler