Uğur Bayraktutan: Borçka Kaymakamı görevinden alınmalı

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek'in devlet memuru kanununa aykırı hareket ettiğini söyleyerek görevinden alınması çağrısı yaptı.

Uğur Bayraktutan: Borçka Kaymakamı görevinden alınmalı

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada hükümete "Evet kampanyası yürüten Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek Derhan görevinden alınmalıdır" çağrısında bulundu.

 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın konuşması TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

"Önce, biraz önce bir tartışma vardı, onu aydınlatma açısından yararlı olacağını düşünüyorum... 15 Temmuz akşamı bu Parlamentoya gelen 105 milletvekilinden birisiyim, ilk gelen milletvekillerinden birisiyim. Şu görmüş olduğunuz arka sıralarda, gecenin geç saatlerinde, saat on sularında veya daha geç de olabilir, ilk bomba yediğimizde orada oturuyorduk. Bunu neden anlattım? Sayın Cumhurbaşkanı geçen gün yapmış olduğu değerlendirmede 15 Temmuz akşamı şehit olanların da "evet" diyeceğini söyledi. Biz, o gece bu Meclisten çıkamasaydık -burada, o gece Parlamentoda üç kat yerin altında beraber olduğumuz değerli milletvekilleri var- belki o bombaların altında şehit olabilirdik ama Sayın Cumhurbaşkanının o değerlendirmesine katılmıyorum, büyük bir onurla ve gururla "hayır" diyeceğimi bir kere daha ifade ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

Biz, o akşam, bu Parlamentoya Recep Tayyip Erdoğan'ın bekasını savunmaya gelmedik değerli arkadaşlar; biz, bu Parlamentoya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük emanetim" dediği Türkiye Büyük Millet Meclisini savunmaya geldik, öncelikle onu ifade etmek istiyorum.
Değerli arkadaşlarım, şimdi, öncelikle şunu söyleyeyim: Hani "evet" ve "hayır" eşit şartlarda yürüyor diye bazı iddialar var.

Bakın, benim seçim bölgemde, Borçka'da çok değerli bir kaymakam, Ertuğrul Örnek -adını da veriyorum- geçen günlerde bir şey paylaştı sosyal medyada, hiç de çekinmiyor, "evet" diyor.

Şimdi, ben, o kaymakam eğer "hayır" demiş olsaydı, bugün acaba nerede olurdu diye merak ediyorum. Muhtemelen Devlet Memurları Kanunu'nun 125'inci maddesindeki devlet memurunun tarafsızlığı şartını ihlal etmişti, o anlamda da memuriyetten uzaklaştırıldı diye düşünüyorum.

Ben, o kaymakama şunu hatırlatmak istiyorum: 2010 yılındaki referandumda Artvin'de ben il başkanıydım, bir ilçemizin kaymakamı da, Şavşat ilçemizin kaymakamı da referandumla alakalı "evet" çalışması yapıyordu, kendisini cumhuriyet savcılığına şikâyet etmiştim. Şimdi o kaymakam nerede, biliyor musunuz? FETÖ'den dolayı meslekten atmışlar, başka hiçbir şey demek istemiyorum. Eğer bu konuda bir sıkıntısı varsa açıkça ifade etsinler, onu özellikle ifade etmek istiyorum.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset