"Türkiye'yi hafife alanlar yanılıyor"

AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Etrafımızda ameliyat yapmaya çalışanların bilmelerini isterim ki biz kendi coğrafyamızda kimsenin başka elbise dikmesine müsaade etmeyiz, elbise dikenlerin de elbiselerini başına geçirmesini en

"Türkiye'yi hafife alanlar yanılıyor"
AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Etrafımızda ameliyat yapmaya çalışanların bilmelerini isterim ki biz kendi coğrafyamızda kimsenin başka elbise dikmesine müsaade etmeyiz, elbise dikenlerin de elbiselerini başına geçirmesini en iyi şekilde biliriz" dedi.
 
Soylu, kentte bir restoranda düzenlenen Çebi ailesinin 5. geleneksel yemeğinde yaptığı konuşmada, 7 Haziran akşamında milletin vermiş olduğu kararı, hiçbir şekilde üzüntü veya red ile karşılamadıklarını belirtti.
 
AK Parti'yi ve Türkiye'yi bugüne kadar taşıyan 13 yıllık sürecin sadece milli iradeye olan saygı olduğunu vurgulayan Soylu, "O günden itibaren milletin vermiş olduğu emaneti bu ülkenin geleceğine taşıyabilmek ve Türkiye'nin istikametine, hedeflerine, kazanımlarına ve yarınlarına sahip çıkabilmek için acaba ne yapabiliriz, taşın neresinden tutabiliriz ve bu ülkenin zengin, özgür ve ayakları üzerinde duran bir ülke olmasını nasıl sağlayabiliriz uğraşında olduk" diye konuştu.
 
Türkiye'de geçen 4 ayın birçok meseleyi gün yüzüne çıkarttığını dile getiren Soylu, ülkeyi 1990'lı yıllarla karıştıranların da PKK ile Türkiye'yi disipline etmeye çalıştıklarına işaret etti.
 
"Türkiye belkide bağımsızlığının en üst noktalarından bir tanesinde"
 
Türkiye'nin yabancı istihbarat almamasının terör operasyonları açısından önemli bir ilerleme olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:
 
"Biz 1990'lı ve 2000'li yılların Türkiye'si değiliz. Bize kızdılar, belki kendi vatandaşımız da bize sitem etti. 'Göktürk uydusundan bize ne bunu bu kadar önemsiyorsunuz' dedi. Bugün Türkiye belkide bağımsızlığının en üst noktalarından bir tanesinde. Biz bugün yabancı istihbarat almıyoruz. Biz bugün kendi uydumuzdan, istihbarat kanallarımızdan besleniyor, Kandil'in üzerine gidiyor ve Kandil'in üzerinde Göktürk uydumuzla terörist hareketleri izliyor, onu bizim evlatlarımızın yaptığı insansız hava uçaklarına naklediyor, oradan yerel istihbaratla hemen Diyarbakır, Merzifon ve Eskişehir'deki ana jet komutanlıklarımıza iletiyor, oradan kalkan evlatlarımızla Türkiye'ye had bildirmeye çalışan terör örgütünü tarumar ediyoruz."
 
- "Türkiye'yi hafife alanlar yanılıyorlar"
 
Türkiye'de tek bir terörist kalmayana kadar mücadelenin devam edeceğini ifade eden Soylu, şunları kaydetti:
 
"Türkiye bir Mısır'a, Tunus'a, Libya'ya, Suriye'ye çevrilmeye çalışıldı. Biz onu demokrasi ile aştık ve bugün de demokrasi ile devam edeceğiz ama bir şeye tahammülümüz olamaz. Bugün diyorlar ki 'oturun bir masaya, silahları susturun, bir terör örgütü ile anlaşın.' PKK'nın insafına kalabilecek bir hali ortaya koymayacağımızı, Türkiye'nin yeni bir vesayet, bir PKK ve terör örgütü vesayeti altına bugünden sonrasına yarınına devam etmeyeceğini herkesin bilmesini istiyoruz. Bu ülkede bir tek terörist kalmayana kadar bu mücadele devam edecektir." 
 
Soylu, Türkiye'yi hafife alanların yanıldığını vurgulayarak, "Türkiye'yi hafife alanlar yanılacaklar. Bugün yanıldıklarını net bir şekilde anlıyorlar. Etrafımızda ameliyat yapmaya çalışanların bilmelerini isterim ki biz kendi coğrafyamızda kimsenin başka elbise dikmesine müsaade etmeyiz, elbise dikenlerin de elbiselerini başına geçirmesini en iyi şekilde biliriz. Biz bin yıllık bir devletin evlatları olarak bu topraklarda duruyoruz. Hiç endişe etmeyin" değerlendirmesinde bulundu.
 
AK Parti olarak hedefleri olduğunu, bunların başında dünyanın en büyük ilk 10 devleti içerisinde yer almanın geldiğini anlatan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Hedeflerimiz, ufkumuz, geleceğimiz var. Biz dünyanın en büyük ilk 10 devletinden birisi olacağız. Hep de o istikametle gidiyoruz. Bizim istikametimizi bozmaya çalıştıkça, biz istikametimize sımsıkı sarılıyoruz. Bundan vazgeçmeyeceğiz ve Türkiye'de bu yaptıklarımız işin başlangıcı ve daha yolun başındayız. Türkiye, dünyanın parmak ısırarak seyrettiği, peşinden gittiği, demokrasisine, insanların yaşam standardına hayran hayran baktığı ve bütün ülkelerin örnek göstereceği bir ülke olma yolunda ilerlemektedir. Bunu reyle, sandıkla ve seçimle sağladık. Bizim arzu ettiğimiz Türkiye'nin yükselmeye devam etmesidir."
 
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Trabzonlu milli sporcu Selçuk Çebi'nin de katıldığı programın ardından Soylu, kentteki bir restoranda Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset