Türkiye'nin ilk pilot Bakanı Pakdemirli'nin oğlu Bakan oldu

Uzun yıllar Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı yapan Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli'nin oğlu Bekir Pakdemirli yeni kabinede Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Türkiye'nin ilk pilot Bakanı Pakdemirli'nin oğlu Bakan oldu

Makine Mühendisi olan, ANAP dönemi Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan ve amatör pilot lisansına sahip ilk bakan olan Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli'nin oğlu Bekir Pakdemirli, yeni hükümet sisteminin ilk kabinesinde Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de öğlen düzenlenen yemin töreninden sonra gece 22.40'ta yeni sistemin ilk Bakanlar Kurulu'nu kamuoyuna duyurdu. Çok sayıda yeni ismin dahil olduğu kabinede Tarım ve Orman Bakanı görevine getirilen Bekir Pakdemirli dikkat çekti. Türkiye'nin ilk amatör pilot lisansına sahip bakanlarından olan Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli'nin oğlu olan Bekir Pakdemirli de babası gibi pilot lisansına sahiptir. 

Türkiye'nin pilot kullanan ilk Bakanı Pakdemirli'nin oğlu Bakan oldu

ANAP DÖNEMİ'NİN EFSANE BAKANIYDI

Ekrem Pakdemirli, görev yaptığı dönemde uçak yedek parçalarından vergi alınmaması, Manisa’ya havaalanı yaptırılması gibi girişimlere ön ayak olmuştu.

Ayrıca Türk Hava Yolları’na sivil pilot alınıp yetirilmesinde de katkıları olmuştu.

Yineca askeri meydanların sivil uçaklara açılmasında da girişimlerde bulunmuştu.

22 Ekim 2015 yılında kendi üretimi olan traktör ekipmanının başına çarpması sonucu ağır yaralanan Ekrem Pakdemirli 31 Aralık 2015'te 76 yaşında Manisa'da hayatını kaybetmişti. 

Türkiye'nin pilot kullanan ilk Bakanı Pakdemirli'nin oğlu Bakan oldu

YENİ TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR?

Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir’de doğmuştur. Bilkent Üniversitesi, İşletme Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından, Başkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 

Pakdemirli, gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yapmış, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulunmuş, yöneticiliğini yapmıştır. Bunun yanı sıra kariyeri süresince Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan bir seramik firması ve halka açık bir gıda firmasının Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir.

Pakdemirli, gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yapmış, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulunmuş, yöneticiliğini yapmıştır. Bunun yanı sıra kariyeri süresince Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan bir seramik firması ve halka açık bir gıda firmasının Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Çok uluslu bir şirket olan McCain Foods şirketinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş, halen McCain şirketi ile danışmanlık ilişkileri devam etmektedir.

Türkiye'nin pilot kullanan ilk Bakanı Pakdemirli'nin oğlu Bakan oldu

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürmekte olan Pakdemirli, sosyal sorumluluk hassasiyetiyle Tarkem – Tarihi Kemeraltı A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği'nin yanında, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliği'ni ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyeliğini sürdürmektedir.

Pakdemirli, aynı zamanda deniz kaptanı, pilot ve amatör telsizcidir.

Türkiye'nin pilot kullanan ilk Bakanı Pakdemirli'nin oğlu Bakan oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset