Türkiye Varlık Fonu yönetiminin belirlenmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye Varlık Fonunun yeni yönetiminin belirlenmesine ilişkin, "Yapılan düzenleme, ekonomide zaten mevcut olan güven sorununu derinleştirecek, ülkemizin büyüme ve kalkınmasına zarar verecek, sermaye kaçışını hızlandıracaktır." görüşünü savundu.

Türkiye Varlık Fonu yönetiminin belirlenmesi

Faik Öztrak, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yayımladığı bir kararla, kendisini Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığına, damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı ise Başkan Vekilliğine getirdiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanının bir anonim şirketin başına kendisini getirmesinin kamu yönetiminde bugüne kadar görülmemiş bir uygulama olduğunu belirten Öztrak, daha önce yayımlanan 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde "Cumhurbaşkanı, Türkiye Varlık Fonunun yönetim kurulu başkanını, genel müdürünü ve yönetim kurulu üyelerini atar" dendiğini, bu nedenle, Cumhurbaşkanının daha alt bir hukuki düzenleme olan kararla, bu hükmü değiştirip, "Şirketin yönetim kurulu başkanı benim." diyemeyeceğini, başkan vekili atayamayacağını savundu.

Öztrak, söz konusu atamaları eleştirerek, şunları kaydetti:

"Böyle bir uygulama gelişmiş ülkelerin hiçbirinde yoktur. Sadece bazı Ortadoğu ülkelerinde Varlık Fonları o ülkelerin hanedanları tarafından yönetilmektedir. Yapılan düzenleme, ekonomide zaten mevcut olan güven sorununu derinleştirecek, ülkemizin büyüme ve kalkınmasına zarar verecek, sermaye kaçışını hızlandıracaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset