"Türkiye erken seçime gidecek!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Türkiye'nin erken seçime gideceği iddiasında bulunarak, "AKP'de en güçlü aktör Recep Tayyip Erdoğan, o da seçimi kafasına koymuş. Bunu da yapabilecek güçtedir AKP içinde" görüşünü savundu.  Bekaroğlu,  yaptığı

"Türkiye erken seçime gidecek!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Türkiye'nin erken seçime gideceği iddiasında bulunarak, "AKP'de en güçlü aktör Recep Tayyip Erdoğan, o da seçimi kafasına koymuş. Bunu da yapabilecek güçtedir AKP içinde" görüşünü savundu. 
 
Bekaroğlu,  yaptığı açıklamada, koalisyon görüşmelerinde MHP'nin, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na "Gez, dolaş, bana gel" mesajı verdiğini ileri sürdü.
 
AK Parti-MHP görüşmesinin ardından yapılan açıklamaların, "danışıklı dövüş" olabileceğini iddia eden Bekaroğlu, "Kapılar açık, MHP kapısının kapandığı kanaatinde değilim" diye konuştu.
 
Bekaroğlu, CHP'nin AK Parti ile yaptığı koalisyon görüşmesinden sonra iyimser bir hava oluştuğunu belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmenin gerçekleştiği akşam koalisyonun bir an önce kurulması, sürecin uzaltılmaması gerektiğini söylediğini kaydeden Bekaroğlu, "Uzatan kim? Uzatan sizsiniz, 35 gün hükümet kurma yetkisini geç veren kendisi değil miydi? Demek ki niyeti bozuk. CHP, ne zaman 'Köprüyü yıkacağız, üçüncü havalimanını yaptırmayacağız' dedi? Türkiye erken seçime gidiyor. AKP'de en güçlü aktör Recep Tayyip Erdoğan, o da seçimi kafasına koymuş. Bunu da yapabilecek güçtedir AKP içinde. Benim kesin kanaatim bu" ifadesini kullandı.
 
-"Ne kadar uzlaşırsak, o kadar hükümet kurma şansı artacak"
 
Koalisyon konusunda CHP'nin yaklaşımının belli olduğunu belirten Bekaroğlu, "Konular belli, bu konuları görüşeceğiz. Ne kadar çok konuda uzlaşırsak, hükümet kurma şansı o kadar artacak. Şu anda yaklaşım, yöntem belli. Müzakere edilecek" dedi.
 
Her iki partinin koalisyona yönelik maddeleri tartışacağını ifade eden Bekaroğlu, "Burada 14 tane var, bunlar birleşir, 9'a iner. Çünkü Davutoğlu, 'Biz de kongrede konuşurken bu konulara dikkat çekmiştik, aynı şeyleri söylüyoruz' diyor. Yaklaşık olarak bazı konular aynı. Oturalım ve ciddi ciddi müzakere edelim" diye konuştu.
 
Bekaroğlu, görüşmeler sonucunda uzlaşma çıkarsa gelecek haftalarda bir hükümetin kurulabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler