Türkiye Cumhuriyeti 92 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da ilk tören Anıtkab

Türkiye Cumhuriyeti 92 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. Anıtkabir'de mozoleye çelenk koyarak Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde şeref defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilan ettiği Cumhuriyetimizin 92. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu, bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz. Ülkemizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan zatıalinizin bizlere bıraktığı emanet olan Cumhuriyetimizi, doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla daha da yükseltmek ve muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 92 yıl sonra bir kez daha ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan ölüme giden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ruhunuz şad olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler