Turgay Güngör: “Basın özgürlüğü kalmadı”

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’den 10 Ocak çalışan gazeteciler günü mesajı.

Turgay Güngör: “Basın özgürlüğü kalmadı”

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
 
Turgay Güngör şu ifadeleri kullandı;
 
"Türkiye’de son yıllarda basın özgürlüğü kalmadı. İktidar sahipleri kendisini eleştiren tüm gazeteci yazarı baskıyla ya işinden attırdı ya da tutukladı. Son yıllarda yaklaşık 146 gazeteci hapiste. OHAL ile Kanun Hükmünde Kararnamelerle basın kuruluşları kapatılarak ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı. Eleştiriye tahammülü olmayan AKP hükümetinin son çıkardığı kararnamelerle ifade özgürlüğü iyice kısıtlanmış, baskı altına alınmış durumda. Sosyal Medya bile takip edilerek vatandaşlara tek tek davalar açılmakta. FETÖ terör örgütü ile mücadele içinde olan Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının FETÖ’cü denilerek tutuklanmasına hepimiz şahit olduk. Özellikle Hüsnü Mahali ve Ahmet Şık’ın tutuklanması muhalif kesimlerin korkutarak, sindirerek susturmaya çalışıldığını hepimiz görüyoruz.
 
Başkanlık Sistemi gibi önemli bir konuyu medya organlarıyla tartışacağımız bu dönemde gazetecilere yapılan baskı ortamında ülkenin geleceğini bileyecek olan dikta rejimini nasıl anlatacağız halkımıza. Suça bulaşan gazeteciler yargılanmasın demiyoruz ancak yazı yazdı diye fikirlerinden dolayı tutuklu yargılamalara karşıyız.
 
Ülkemizde hal böyleyken Trabzon yerel basınında da baskı giderek kendini hissettirdi. Özellikle AKP Trabzon İl Başkan Yardımcılığı yapan bir kişi Trabzon Belediyesi’nden aldığı ihalelerini yazan yerel basın çalışanları tehdit ettiğini biliyoruz. O kişi mafyanın yaptığı usullerle gazetecileri işinden alıkoydu, gazeteyi bastı, gazetecilere tehditler savurduğu biliniyor. Kim ne olursa olsun kişinin haberi ve yazılarından dolayı tutuklanması, tehdit edilmesini asla kabul etmiyoruz. CHP iktidarında hiçbir gazeteci yazdıklarından dolayı tutuklanmayacağı bir Türkiye garantisini veriyoruz. Gazeteci kamuyu aydınladır ve halkın sesidir, halkın sesinin kısılmasına asla müsaade etmeyiz. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz işini yapan gazetecilerin üzerinden elinizi çekin ve eleştirilere tahammül edin."

Turgay Güngör: “Basın özgürlüğü kalmadı”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler