“Trafoyu patlatacaksınız, sonra da hizmet aksamasın diyeceksiniz’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PKK terör örgütünün enerji hatlarına yaptığı saldırılara ilişkin, "Siz direği yıkacaksınız, trafoyu patlatacaksınız, yolu kesip, hendek kazıp oradaki dağıtım şirketlerini yakacaksınız, sonra da hizmet aksamas

“Trafoyu patlatacaksınız, sonra da hizmet aksamasın diyeceksiniz’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PKK terör örgütünün enerji hatlarına yaptığı saldırılara ilişkin, "Siz direği yıkacaksınız, trafoyu patlatacaksınız, yolu kesip, hendek kazıp oradaki dağıtım şirketlerini yakacaksınız, sonra da hizmet aksamasın diyeceksiniz. Bu mümkün değil. Büyük resim PKK terörünün oradaki vatandaşların aldığı hizmete mani olduğunu gösteriyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile sohbet toplantısına katıldı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, PKK terör örgütünün enerji hatlarına yaptığı saldırılara ilişkin bir soru üzerine, "Kuzey Irak'a petrol mamulleri veren bir ülkeyiz. Komşu, kardeş ve onların problemlerine kayıtsız kalmayan bir ülkeyiz. Ama PKK'nın Kürtçülük adına oradaki yaptığı işlemlerin, oradaki yaşayan Kürt kardeşlerimize zararı olduğunu kendileri de açıkça ifade ediyorlar. Siz direği yıkacaksınız, trafoyu patlatacaksınız, yolu kesip, hendek kazıp oradaki dağıtım şirketlerini yakacaksınız, sonra da hizmet aksamasın diyeceksiniz. Bu mümkün değil. Ben bunu bütün yönleriyle paylaştığımda "Yoksa elektrikle mi tehdit ediyorsunuz" dediler. Büyük resim kimin tehdit ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Büyük resim PKK terörünün oradaki vatandaşların aldığı hizmete mani olduğunu gösteriyor" dedi.

"ASKERİ BİRLİKLERİMİZİN ELEKTRİĞİ KESİLMEYE ÇALIŞILMIŞ"

PKK'nın trafo ve elektrik direklerine yaptığı saldırılar nedeniyle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde elektriksiz kalan il ve ilçeleri açıklayan Bakan Yıldız, "Varto'da, Lice'de ilçenin tamamı elektriksiz kaldı. Yüzde 80 elektriksiz. Bunun müsebbibi biz değiliz. Biz o hizmetleri yerinde ve zamanında sağlayalım diye bütün yatımları yaptık. 8 tane dağıtım merkezi tahrip edilmiş, 900'ü aşkın direk yıkılmış yalnızca Dicle bölgesinde. 28 tane trafo merkezi yıkılmış, Van Gölü'nde 3 tane dağıtım merkezi 500'ü aşkın direk yıkılmış. Buna bağlı çalışan 4 tane iş makinesi yakılmış. Şemdinli Yüksekova'da 30'u aşkın köy 3 gün elektriksiz kalmış. Askeri birliklerimizin elektriği kesilmeye çalışılmış. Bingöl'de, Tunceli'de yine aynı şekilde 200'ü aşkın direk yıkılmış. Bunların da anında tamir edilmesi bizden istenmiş. Bu hem mümkün değil hem de doğru değil. Açıkça söyleyeyim siz yıktığınız direğin yanı başına bubi tuzağı kurup, oralara mayın döşeyip giderseniz bunun anlamının farklı ve başka olduğunu bilmemiz lazım. Oraya gidecek tamir heyetini dağa çağırıp tehdit edip, onların tamiratına mani olmaya çalışmak yalnızca devlete zarar vermek anlamına gelmiyor. Aynı zamanda iddialı oldukları Kürtçülük açısından yaptıklarına bir tezat düşüyor. Çünkü oradaki yaşayan Kürt kardeşlerimiz bu hizmetlerden kesinlikle karşılığını alamıyorlar ve elektriksiz kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler