Trabzonlu vekilin videosu çıktı (!)

AK Parti'nin genç milletvekilleri manav, çiftçi, memur çocuklarının da vekil olabileceğini anlatan bir video hazırladı.

Trabzonlu vekilin videosu çıktı (!)

 AK Parti milletvekilleri, bakkal, manav, çiftçi, memur çocuklarının 18 yaşında milletvekili olamayacağına yönelik iddialara sosyal medya üzerinden "#BenimBabam milletin ta kendisi" etiketiyle videolu cevap verdi.

 
Video, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında konuya ilişkin yaptığı açıklama ile başlıyor.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, videoda 31 yaşında AK Parti İzmir milletvekili seçildiğini ve babasının imam olduğunu açıklarken, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise "33 yaşında milletvekili seçildim, benim babam manav" dedi.
 
32 yaşında AK Parti Nevşehir Milletvekili seçildiğini hatırlatan Ebubekir Gizligider ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir babalarının esnaf, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise babasının sınıf öğretmeni olduğunu vurguladı.
 

"Bir tarafta değişimciler, bir tarafta vesayetçiler"

Videonun sonunda AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider, Türkiye'de gençlikle ilgili bütün tartışmaların turnusol kağıdı gibi olduğunu ve bir tarafta değişimcilerin bir tarafta vesayetçilerin bulunduğunu ifade etti.
 
AK Parti Adana Milletvekili Erdinç, gençlikle ilgili bütün düzenlemelerde vesayetçilerin "ama" diye başlayan cümleler kurup bahaneler ürettiğini dile getirdi.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Kandemir, değişimin ve dönüşümün öncüleri ise hem teoride hem pratikte gençlerin önünü açtıklarını hatırlatarak, "Onların siyasetin öznesi olmalarını sağlarlar." diye konuştu.
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, "Bizler bu ülkenin gençleriyiz. Hamaset değil, kurucu liderimiz, milletimiz ve partimizin güveniyle Meclise geldik. Onun için AK Parti'liyiz. Onun için kararımız net, evet, evet, evet." ifadelerini kullandı.
 Milletvekili Salih Cora ise babasının sınıf öğretmeni olduğunu vurguladı.
 
Kılıçdaroğlu, salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "18 yaşı milletvekilliğini kimin için getiriyorlar? Kendi çocukları için. Bakkalın 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı? Hayır. Manavın, çiftçinin, memurun 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı? Olmaz. Bunlar kendi çocuklarına istikbal hazırlıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.
 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset